A terra les muralles!

Joan Maria Bigas

A terra les muralles!

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 20,00€

Col·lecció: Narratives, núm. 59

ISBN: 978-84-15307-04-4

Nombre de Pàgines: 416

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Maig del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

A terra les muralles!

Joan Maria Bigas

Les aventures d'Ildefons Cerdà i Ferdinand de Lesseps durant el bombardeig de Barcelona de 1842
En els primers mesos de 1842, Ferdinand de Lesseps arriba a Barcelona amb el càrrec de cònsol de França i coincideix amb Ildefons Cerdà, que hi ha tornat després d'uns anys a Madrid. La ciutat bull d'indignació contra el govern del general Espartero, que decreta quintes i impostos, manté l'estat de setge i negocia tractats que perjudiquen la indústria local. Amuntegats dins d'unes muralles vetustes amb només cinc portals, asfixiats per la falta d'espai i l'esclavitud de les fàbriques, els ciutadans demanen la caiguda dels murs de pedra, de la Ciutadella i també del règim polític. A les tertúlies dels cafès es condemna la injustícia social, es proclama la igualtat dels homes i es discuteix com hauria de ser la nova ciutat fora muralles.
Una baralla al portal de l'Àngel encén una nova revolta popular, que expulsa l'exèrcit espanyol fora de la ciutat i provoca la fugida de les classes benestants. Barcelona es dirigeix cap al desastre, sota l'amenaça d'un bombardeig des del castell de Montjuïc, que Ferdinand de Lesseps tracta desesperadament d'evitar.

A terra les muralles! barreja amb mestria personatges reals, com Ferdinand de Lesseps, Anselm Clavé, Víctor Balaguer, Jaume Balmes, Narcís Monturiol o Ildefons Cerdà, i esplèndids personatges ficticis: la negra Iselda, el diabòlic pare Elies, els brutals germans Batalla, o la bella Maria Gallart, l'amor impossible de Cerdà...

Joan Maria Bigas

Nascut a Barcelona el 1961, Bigas és enginyer de camins, especialista en transport i urbanisme. Com a escriptor ha publicat les novel·les Recorda en Barné (Eumo Editorial, 1999), i Tan lluny de Roma (Angle Editorial, 2007), aquesta última amb molt bon reconeixement de la crítica. En els últims anys s'ha format com a autor teatral a l'Obrador de la Sala Beckett. A terra les muralles! és la seva tercera novel·la, fruit de sis anys de treball i d'una àmplia documentació històrica sobre la Barcelona dels inicis del segle XIX.

Recull de premsa

Entrevista a Catalunya Ràdio

Vídeo de la ruta pels escenaris de la novel·la

Entre llum i ombres. Article de Lluís Llort a ElPunt Avui
Ressenya a Europa Press
Entrevista a Tots x tots de COMRàdio
Entrevista a Propera parada cultura
Ressenya a 324.cat
Ressenya de Jordi Llavina a Sàpiens
Ruta literària al Time Out