L'Afusellat i altres contes

Marià Vayreda

L'Afusellat i altres contes

EXHAURIT

Preu: 9,00€

Col·lecció: Narratives, núm. 16

ISBN: 978-84-96103-44-3

Nombre de Pàgines: 136

Mides: 13 x 20 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

L'Afusellat i altres contes

Marià Vayreda

Una immersió en el cor de les tenebres.
Uns relats originals d'un autor cabdal de la literatura catalana.

iL’Afusellat i altres contes completen la trajectòria literària de Marià Vayreda. Els relats parteixen d’una visió de món que, malgrat estar arrelada en la tradició pairal benestant, ha d’aprendre a conviure amb el progrés econòmic i tècnic de finals de segle XIX. Però més enllà del sentimentalisme i moralisme monolític del context rural, Vayreda proposa una reflexió sobre la degeneració dels valors humans, el poder de la memòria col·lectiva i la brutal experiència de la guerra. I tot això per mitjà d’un recull d’històries amb elements fantàstics, que juguen amb l’ambigüitat de les percepcions i amb nivells narratius diferents.
Una selecció de textos que esdevé, com diu Lluís Calderer a la introducció, «una immersió en el cor de les tenebres», un suggerent poema de la desventura humana.


Introducció de: Lluis Calderer

Marià Vayreda

Marià Vayreda
Nascut a Olot l’any 1853, fou pintor i escriptor. Poc temps després de la mort dels seus pares, s’incorporà a l’exèrcit carlí, motiu que, juntament amb el món pairal de la pagesia catalana, li va servir de teixit de fons a la seva obra, amb una perfecta unió de les tècniques narratives romàntiques, realistes, naturalistes i psicològiques. Després de la seva primera obra publicada «Records de la darrera carlinada» (1898) aparegué «Sang nova» (1900) i «La punyalada» (1904), la seva obra més important. Morí a Olot l’any 1903.