L'altra cara de la Lluna

Història, mites i llegendes

Fatoumata Kebe

L'altra cara de la Lluna

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,50€

Col·lecció: Inspira, núm. 79

ISBN: 978-84-18197-17-8

Nombre de Pàgines: 192

Mides: 13,8 x 21,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

L'altra cara de la Lluna

Història, mites i llegendes

Fatoumata Kebe

El primer calendari lunar conegut és de fa 18.000 anys, i va ser pintat pels primers artistes paleolítics, a Lascaux. En els escrits més antics de la humanitat, s’hi parla de la Lluna. És a l’origen de tots els mites i totes les religions. Alhora tranquil·litzadora i inquietant, la Lluna canvia de forma i de colors, fa elevar-se els oceans i créixer les plantes. Deessa o déu, sempre l’hem venerada. Sempre l’escoltem, perquè la Lluna ens parla i ens dicta el temps: el temps que passa, el temps que fa. Dirigeix al seu ritme la vida de la humanitat. I encara no coneixem totes les cares de la Lluna.

Fatoumata Kebe és una destacada astrònoma que vol fer arribar a tothom la passió pels astres. Descobriu, en una obra amena i accessible, els misteris de la Lluna i tot el que ens aporta des del principi dels temps fins que els homes van trepitjar-la per primera vegada.

«El primer dibuix de la superfície de la Lluna el va fer el 1609 Thomas Harriot, un matemàtic i astrònom anglès. Segur que coneixeu els seus dibuixos fets amb tinta de sèpia en què els cràters semblen petits volcans. Antoine de Saint-Exupéry devia tenir molt presents aquests esbossos simples i poètics de Harriot quan va dibuixar el planeta del Petit Príncep.»

Traduït per: Carles Miró Jordana

Fatoumata Kebe

Fatoumata Kebe Doctora en astronomia per la Universitat de la Sorbona, és especialista en brossa espacial. L’apassiona l’astronomia des de molt jove i vol ferla accessible a tothom. Per això va crear l’associació Ephémérides, amb la qual organitza tallers i activitats. També milita en organitzacions que promouen el paper de les dones en el món científi c. El 2018 va ser escollida com una de les personalitats franceses més infl uents al món.