Antologia de poesia catalana

Diversos autors

(Segona edició)

Antologia de poesia catalana

Afegir al cistell

Preu: 9,95€

Col·lecció: Angle Lector, núm. 8

ISBN: 978-84-16139-14-9

Nombre de Pàgines: 264

Mides: 13 x 20 cm

Enquadernació: Rústica

Data primera edició: Maig del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

Antologia de poesia catalana

Diversos autors

(Segona edició)

Els moments més brillants de vuit segles de poesia catalana, dels trobadors fins al segle XX, a cura de Miquel Desclot, un dels grans poetes actuals, que ha fet la versió modernitzada dels poemes antics
Aquesta Antologia de poesia catalana repassa els moments més brillants de vuit segles de poesia catalana, dels trobadors al segle XX; és a dir, allò que constitueix la columna vertebral de la nostra tradició poètica i cultural, o dit d'una altra manera, els poemes que tota persona mitjanament culta hauria de conèixer.
Miquel Desclot, curador del volum i poeta, hi aporta una sensibilitat i uns coneixements singulars, amb comentaris que apunten a una lectura més clara i directa dels poemes, sense els afegits historicistes que solen enfarfegar aquest tipus d'edicions: «ens ha guiat la idea primordial que la poesia no ha nascut per ser objecte d’estudi, sinó per ser objecte de fruïció, de gaudi estètic. Un poema és, certament, un artefacte molt complex; però no hauríem d’oblidar mai que tot l’artifici amb què s’ha construït aquest poema no té altre objectiu que el de desvetllar emoció en el receptor, tant si és per via oral com per via escrita.»

Editat per: Miquel Desclot

Diversos autors

Desclot és poeta, prosista i traductor. De la seva extensa obra podem destacar els títols Cançons de la lluna al barret, Auques i espantalls (premi Pere Quart), Llibre de Durham (premi Serra d’Or), Bestiolari de la Clara (premi Serra d’Or), Per tot coixí les herbes (premi Cavall Verd), Saps la terra on floreix el llimoner? (premi Serra d’Or), Més música, mestre! (premio nacional de Literatura Infantil y Juvenil), El jardí de les malícies, Pare, saps què?, L'edat d'or de la música i De tots els vents (aquests últims publicats a Angle Editorial).