Asfixiant la llengua

Crònica dels atacs del PP contra el català

Roger Buch

Asfixiant la llengua

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,00€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 71

ISBN: 978-84-15695-73-8

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2014

Compartir aquesta pàgina a:

Asfixiant la llengua

Crònica dels atacs del PP contra el català

Roger Buch

En els darrers anys, el català està patint una brutal ofensiva per part del Partit Popular arreu dels Països Catalans. Allà on governa ho fa asfixiant la llengua i tirant enrere les polítiques de normalització lingüística que hi havia fins ara. L’estratègia popular busca disminuir la presència del català a tot arreu: foragitant-lo dels mitjans de comunicació, de l’escola i fins i tot de l’Administració pública. Són atacs fets amb una gran virulència en un context de recentralització i espanyolització per part dels poders centrals de l’Estat.

Al País Valencià es tanca Canal 9 i es desconnecta TV3 i es posen traves a l’ensenyament en valencià. A les illes Balears, Bauzá aplica sense mesura el trilingüisme contra docents i pares. A la Franja de Ponent, el Govern aragonès s’inventa el LAPAO per no haver d’anomenar la llengua pel seu nom. Mentrestant, a Catalunya, contra el parer de tots els agents educatius, són el ministre Wert i els tribunals els que intenten desballestar la immersió lingüística.

Asfixiant la llengua és la crònica d’aquests atacs sistemàtics, però també de la resistència de pares, mestres i ciutadans que han fet emergir un moviment social dinàmic, agosarat i creatiu, plenament convençuts que cal preservar el català com a eina de cohesió social.

La lluita de la societat civil enfront dels atacs a la llengua als Països Catalans.

 

Visita la pàgina de Facebook del llibre amb actualitzacions constants de vídeos i notícies!

Roger Buch

Roger Buch i Ros Nascut a Barcelona el 1970, és doctor en Ciències Polítiques per la UAB i professor a la Facultat de Treball Social i Educació Social de la Fundació Pere Tarrés (URL). A l’àrea de Consultoria i Estudis de la mateixa fundació ha impulsat projectes i recerques relacionades amb el tercer sector, la participació ciutadana, l’associacionisme i el voluntariat. És un dels fundadors de la Plataforma per la Llengua i ha estat membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural. És autor de molts articles i conferències sobre la història de l’independentisme català, d’anàlisi política i d’activisme a favor de la llengua catalana. Ha publicat L’esquerra independentista avui (2007) i L’herència del PSAN (2012), i ha participat en les obres col·lectives Diccionari de partits polítics de Catalunya (2000), ERC: 70 anys d’història (2001) i What’s up with Catalonia (2013).

Recull de premsa

Vilaweb - 24/05/2014

L'illa de Robinson, a El Punt Avui Televisió - 23/05/2014

Això no té nom, a Catalunya Ràdio - 18/04/2014

Catalan Talk, a Vilaweb - 25/03/2014

Nació Digital - 19/03/2014

Diari de Baleras - 17/03/2014

Premsa

Dossier de premsa