L'autogovern de l'Índia

Mohandas K. Gandhi

L'autogovern de l'Índia

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,00€

Col·lecció: Clàssics de la pau i la noviolència, núm. 11

ISBN: 978-84-16139-76-7

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Octubre del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

L'autogovern de l'Índia

Mohandas K. Gandhi

La implantació progressiva de la cultura de pau i la consegüent eradicació de la violència sociopolítica és una de les entrades imprescindibles en l’agenda global del segle XXI. L’objectiu, ambiciós i realista, exigeix un procés històric lúcidament guiat i tenaçment mantingut. Aquest procés dinàmic no pot prescindir del coneixement de persones, idees, compromisos i accions que per la seva importància objectiva i pel seu potencial inspirador han esdevingut referents. La col·lecció «Clàssics de la Pau i de la Noviolència» vol ser una aportació contínua que faciliti aquest coneixement.

El novembre de 1909 Gandhi tornava a Sud-àfrica en vaixell, després d’una infructuosa missió diplomàtica a Londres per defensar els drets de la minoria índia al país africà. Durant la travessia va escriure febrilment —amb la mà esquerra quan la dreta estava esgotada— les seves idees sobre com l’Índia havia de recuperar la seva pròpia identitat cultural i política i superar la influència de la civilització occidental i el colonialisme britànic.

El resultat és L’autogovern de l’Índia (Hind Swaraj), en què Gandhi planteja el seu propi programa polític per transformar l’Índia, basat en la recerca de la independència o autogovern individual i nacional des de la noviolència. Profundament inspirat en les idees pacifistes de Lev Tolstoi, el llibre va anar guanyant ressò a l’Índia en paral·lel a la creixent influència de Gandhi en la vida política i el procés d’independència del país.

«La seva matisada crítica a les característiques negatives de la civilització occidental (excés de pragmatisme i de tacticisme, consumisme, feblesa espiritual...) és molt útil per a la reflexió en curs arreu del món sobre com acarar els grans problemes de la humanitat.» (Rafael Grasa)

Traducció d’Oriol Ampuero i Gonzàlvez.

Pròleg de Rafael Grasa Hernández.

Epíleg de Rubén Campos Palarea.

Traduït per: Oriol Ampuero i Gonzàlvez

Introducció de: Rafael Grasa Hernández

Mohandas K. Gandhi

Referent universal de la lluita noviolenta i un dels líders polítics i espirituals més influents del segle xx, Gandhi va néixer el 1869 a Porbandar, a l’Índia. Mentre exercia d’advocat a Sud-àfrica, va patir greus discriminacions pel fet de ser indi, cosa que va esmolar la seva consciència social i va impulsar-lo a encapçalar moviments socials contra lleis injustes.

Un cop tornat a l’Índia el 1915, va lluitar contra el sistema de castes, contra les discriminacions polítiques i religioses i contra la metròpoli britànica. Les seves armes van ser sempre pacífiques: el boicot als productes estrangers, les vagues de fam, les marxes, la resistència passiva i la desobediència civil. Va ser assassinat per un fanàtic religiós el 1948.

Recull de premsa

Ara - 2/01/2016

Núvol - 31/12/2015

dBalears - 25/12/2015

Sàpiens - 16/12/2015

Ara - 29/11/2015