Barcelona 1714

Testimonis d'una ciutat assetjada

Xavier González Toran

Barcelona 1714

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 18,50€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 72

ISBN: 978-84-15695-74-5

Nombre de Pàgines: 192

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2014

Compartir aquesta pàgina a:

Barcelona 1714

Testimonis d'una ciutat assetjada

Xavier González Toran

El juliol de 1713 es va iniciar el setge més ferotge que hagi patit mai Barcelona. Les tropes de Felip V van encerclar la ciutat i, davant la resistència heroica dels barcelonins, van assetjar-la més d’un any, fins a la fatídica derrota de l’11 de setembre de 1714. Bombes, conspiracions, batalles, fam, revoltes i escaramusses van alterar la vida d’una ciutat festiva i oberta, abocada de cop als efectes més negres de la guerra.

A Barcelona 1714 es recupera la memòria d’aquest setge –en tota la seva complexitat històrica i humana– a partir de cartes, dietaris i cròniques dels seus protagonistes, tant del bàndol dels assetjadors borbònics com dels defensors de Barcelona. Es tracta de testimonis en primera persona de cavallers, apotecaris, nobles, militars, advocats, consellers, professors, clergues o ambaixadors que dibuixen un retrat col·lectiu de la ciutat durant el setge, així com dels fets de la Guerra de Successió que el van precedir i de les conseqüències funestes en els anys immediatament posteriors a la derrota.

El setge de Barcelona en primera persona

Editat per: Xavier González Torán

Xavier González Toran

Edició a càrrec Xavier González Toran. Llicenciat en Periodisme, ha treballat com a redactor, editor i documentalista per a diverses editorials en obres com El Palau Güell, Santiago Sobrequés i Vidal. Obra dispersa, Edmon Gimeno Font, vivències d’un deportat, La Segona República al Masnou o Antoni Gaudí i Eusebi Güell: dos homes i un projecte. És coautor de tres monografies sobre arquitectura: Modernisme a l’entorn de Barcelona, Ponts de la província de Barcelona i El modernisme perdut.

Premsa

Dossier de premsa