Barcelona anys trenta

Josep Maria Ainaud de Lasarte (dir.)

Barcelona anys trenta

EXHAURIT

Preu: 29,00€

Col·lecció: Catalunya en blanc i negre, núm. 5

ISBN: 978-84-96521-02-5

Nombre de Pàgines: 256

Mides: 23 x 28 cm

Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta

Data primera edició: Octubre del 2005

Compartir aquesta pàgina a:

Barcelona anys trenta

Josep Maria Ainaud de Lasarte (dir.)

Com van viure els barcelonins una dècada única en la història: des de la proclamació de la República fins a la dictadura franquista
Una dècada convulsa i prodigiosa

«Barcelona anys trenta» és un projecte dirigit pel prestigiós historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte. Més enllà d’una història erudita de Barcelona o una compilació exhaustiva de fotografies, el llibre és una visió honesta d’una gent i d’uns fets de la Barcelona diversa durant una dècada extraordinària. Uns anys rellevants de la història de la ciutat que van marcar un abans i un després. Entre 1930 i 1940, Barcelona arriba al milió d’habitants, recupera la seva identitat de capital de Catalunya amb el Govern de la Generalitat, es commou amb la República el 14 d’abril de 1931, i, més tard, coneix el daltabaix de la guerra, la fam, els assassinats, els incendis i els bombardejos. Però també és la ciutat que inaugura grups escolars, camps de futbol, emissores de ràdio. Hi ha un temps de pau i un temps de guerra, i la ciutat els viu intensament. És un temps de canvi i de contrastos, d’incerteses i d’il·lusions. «Barcelona anys trenta» realitza, amb documents gràfics inèdits i textos rigorosos, una radiografia completa d’una època inoblidable.

Equip de redacció: Joan Villarroya, Jordi Algué, Jordi Finestres i José Manuel Rúa.


Josep Maria Ainaud de Lasarte (dir.)

Josep Maria Ainaud de Lasarte
Nascut a Barcelona el 1925, és historiador, advocat i polític. Va estudiar a l’escola Montessori i a l’Institut-Escola de la Generalitat, i es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona el 1952. Ha estat col·laborador de l’Institut Municipal d’Història i a la premsa, la ràdio i la televisió sobre temes d’història de Barcelona i de Catalunya. Ha estat redactor de la revista «Historia y Vida», a més d’autor de nombroses obres sobre història i cultura de Catalunya. Ha publicat biografies de Macià, Cambó, Ventura Gassol i Prat de la Riba. Ha estat president dels Amics de la Ciutat de Barcelona, diputat al Parlament de Catalunya i regidor de l’Ajuntament de Barcelona. Amb Montserrat Roig i Xavier Miserachs, va publicar l’obra monumental «Barcelona a vol d’ocell» i, amb el bibliòfil Miquel Plana, el volum «Barcelona».