Botigues emblemàtiques de Catalunya. Els tresors perduts

Sergi Martín

Botigues emblemàtiques de Catalunya. Els tresors perduts

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 9,95€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-16139-78-1

Nombre de Pàgines: 152

Nombre d'il·lustracions: 156

Mides: 19 x 24,5 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

Botigues emblemàtiques de Catalunya. Els tresors perduts

Sergi Martín

Hi ha botigues que ocupen un lloc destacat en l’imaginari col·lectiu: ens han acompanyat durant dècades —hem passat pel davant, hem mirat els seus aparadors, hi hem comprat— fins que un dia descobrim que han tancat les portes i el nou establiment no omple el seu buit. El Indio, Vinçon, Joguines Monforte, Joieria Bagués, Musical Empòrium... La llista pot ser gairebé infinita. Moltes d’elles s’han perdut per sempre; d’altres es mantenen vives encara en la memòria de la gent i en les fotografies que, com les que il·lustren aquest volum, van capturar la seva màgia, la seva singularitat, l’encant d’un món que ja no tornarà. Autèntics tresors perduts.

Fotografia de: Consol Bancells Mañes

Sergi Martín

És guionista i escriptor. Ha publicat diversos assajos de divulgació social i històrica. A banda de la trajectòria editorial, ha treballat en el desenvolupament de diversos documentals, campanyes de comunicació i programes de televisió, a Espanya i als Estats Units. Com a comissari d’exposicions ha col·laborat en diversos projectes amb l’Obra Social ”la Caixa”, dissenyant continguts per a mostres i cicles de cinema o espais de d’interpretació.

Consol Bancells

És llicenciada amb grau en Història de l’Art i fotògrafa. S’ha especialitzat en l’estudi de les arts decoratives aplicades a l’arquitectura modernista i els comerços històrics de Catalunya. És autora i fotògrafa dels llibres Sant Pau, hospital modernista, El Modernisme a Mallorca, El Modernisme a l’Eixample de Barcelona, Bars i restaurants modernistes de Barcelona, Barcelona Modernisme domèstic i Joies del Modernisme. Espais interiors (direcció d’obra). Com a fotògrafa, és autora dels llibres Farmàcies modernistes de Barcelona, Botigues històriques de Catalunya, Barcelona, botigues amb encant, Farmàcies històriques de Catalunya, El Modernisme, Ignasi Oms arquitecte, Barcelona il·lustrada, la ciutat del segle XVIII, Sant Jordi a Barcelona i Joies del Modernisme català. Llibres on ha col·laborat: Barcelona, la ciutat del present, Joies del Gòtic català, Patrimoni de Catalunya. Del Renaixement al segle XX, Catalunya, nació d’Europa. 1714-2014, Joies del Barroc català, Joies del Noucentisme català.

Col·labora en publicacions i exposicions; la darrera: Modernisme. Art, tallers, indústries. Fundació Catalunya La Pedrera. http://barcelonaimagesgallery.com

 

Recull de premsa

elnacional.cat - 07/11/2016