Botigues emblemàtiques de Catalunya. Un viatge per viure i sentir la història

Sergi Martín

Botigues emblemàtiques de Catalunya. Un viatge per viure i sentir la història

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 9,95€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-16139-82-8

Nombre de Pàgines: 152

Nombre d'il·lustracions: 156

Mides: 19 x 24,5 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

Botigues emblemàtiques de Catalunya. Un viatge per viure i sentir la història

Sergi Martín

En el paisatge de les ciutats i els pobles, les botigues són un dels elements més canviants: les modes canvien, els hàbits de consum evolucionen lentament, sorgeixen noves necessitats i productes innovadors, les lleis canvien, els propietaris es jubilen... Així, la rotació sembla inevitable. Però, malgrat tot, hi ha establiments singulars que han sobreviscut cent anys, i fins i tot dos-cents, adaptant-se comercialment, reinventant-se, i alhora mantenint l’essència amb què van obrir les portes el primer dia. Aquest volum és un recorregut per botigues que, sovint des de la humilitat, ens transporten a temps passats, a altres maneres de viure, a moviments artístics fascinants: a una part de la nostra història que encara podem visitar.

Fotografia de: Consol Bancells Mañes

Sergi Martín

És guionista i escriptor. Ha publicat diversos assajos de divulgació social i històrica. A banda de la trajectòria editorial, ha treballat en el desenvolupament de diversos documentals, campanyes de comunicació i programes de televisió, a Espanya i als Estats Units. Com a comissari d’exposicions ha col·laborat en diversos projectes amb l’Obra Social "la Caixa", dissenyant continguts per a mostres i cicles de cinema o espais de d’interpretació.

Consol Bancells

És llicenciada amb grau en Història de l’Art i fotògrafa. S’ha especialitzat en l’estudi de les arts decoratives aplicades a l’arquitectura modernista i els comerços històrics de Catalunya. És autora i fotògrafa dels llibres Sant Pau, hospital modernista, El Modernisme a Mallorca, El Modernisme a l’Eixample de Barcelona, Bars i restaurants modernistes de Barcelona, Barcelona Modernisme domèstic i Joies del Modernisme. Espais interiors (direcció d’obra). Com a fotògrafa, és autora dels llibres Farmàcies modernistes de Barcelona, Botigues històriques de Catalunya, Barcelona, botigues amb encant, Farmàcies històriques de Catalunya, El Modernisme, Ignasi Oms arquitecte, Barcelona il·lustrada, la ciutat del segle XVIII, Sant Jordi a Barcelona i Joies del Modernisme català. Llibres on ha col·laborat: Barcelona, la ciutat del present, Joies del Gòtic català, Patrimoni de Catalunya. Del Renaixement al segle XX, Catalunya, nació d’Europa. 1714-2014, Joies del Barroc català, Joies del Noucentisme català.

Col·labora en publicacions i exposicions; la darrera: Modernisme. Art, tallers, indústries. Fundació Catalunya La Pedrera. http://barcelonaimagesgallery.com

Recull de premsa

Televisió de Badalona (min 32 aprox i min 53 aprox) - 15/12/2016

elnacional.cat - 07/11/2016