Botigues històriques de Catalunya

Carles Carreras, Sergio Moreno i Assumpta Ariño

Botigues històriques de Catalunya

EXHAURIT

Preu: 29,00€

Col·lecció: Patrimoni artístic de Catalunya, núm. 13

ISBN: 978-84-96521-36-0

Nombre de Pàgines: 272

Mides: 22 x 30 cm

Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta

Data primera edició: Setembre del 2006

Compartir aquesta pàgina a:

Botigues històriques de Catalunya

Carles Carreras, Sergio Moreno i Assumpta Ariño

Les botigues més singulars i tradicionals del comerç català.

«Botigues històriques de Catalunya» aplega els principals establiments comercials de diferents localitats catalanes que han esdevingut emblemàtics per la seva història, decoració, estils arquitectònics o artístics. Tots ells són d´una valuosíssima importància a nivell patrimonial i artístic, i esdevenen gairebé únics per la seva antiguitat i singularitat.

Consol Bancells
És llicenciada amb grau en Història de l'Art, fotògrafa i documentalista. Especialitzada en la investigació sobre les arts decoratives aplicades a l'arquitectura i els comerços històrics de Catalunya, ha publicat els llibres Sant Pau, hospital modernista, El Modernisme a Mallorca, El Modernisme a l'Eixample de Barcelona, Farmàcies modernistes de Barcelona, Botigues històriques de Catalunya i Barcelona, botigues amb encant. Ha col·laborat com a fotògrafa i historiadora en projectes de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Carles Carreras i Verdaguer
Nascut a Maó, Menorca el 1948, es llicencià en Geografia a la Universitat de Barcelona el 1972. Des de llavors ha exercit la docència en aquesta universitat, i a partir de 1986 com a catedràtic de Geografia Humana. Ha publicat nombrosos estudis sobre temes urbans i comercials («Geografia urbana de Barcelona», «La Barcelona literària», «Atles comercial de Barcelona», i ha dirigit diverses grans obres de geografia : «Geografia Universal»;«Geografia General dels Països Catalans», i, amb Aurora García Ballesteros, la «Geografía de España».

Assumpta Ariño i Barrera (Sabadell, 1976). Professora d´Ensenyament Mitjà des de juny de 1986 i llicenciada en Geografia des del 1989 a la Universitat de Barcelona. Ha treballat en la coordinació de l´«Atles Comercial de Barcelona» (Ajuntament de Barcelona, 2003).

Sergio Moreno Redón (Sabadell, 1976). Es va llicenciar en Geografia l´any 2003 per la Universitat de Barcelona, on actualment està cursant els estudis de doctorat al departament de Geografia Humana. És membre de l´Observatori de Comerç de la Universitat de Barcelona des del 2002. Ha treballat en diverses publicacions : l´Atles Comercial de Barcelona (2003), l´Atles de la Diversitat (2004) i el llibre «Barcelona y Sao Paulo cara a cara» (2006).

Carles Carreras, Sergio Moreno i Assumpta Ariño