Breu tractat sobre la mort i la bellesa

Albert Mestres

Breu tractat sobre la mort i la bellesa

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,00€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 64

ISBN: 978-84-15695-53-0

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 13 x 20 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2013

Compartir aquesta pàgina a:

Breu tractat sobre la mort i la bellesa

Albert Mestres

El moment de la mort, per breu que sigui, es projecta cap a l’eternitat. Tots, com Aquil·les, podem ser «literaturitzats» i la nostra memòria pot perdurar més enllà de la nostra mort.

A Breu tractat sobre la mort i la bellesa Albert Mestres revisa les manifestacions artístiques — pintura, literatura, música, cinema— que han tractat la mort de personatges mítics o històrics en el moment culminant de les seves vides, i com han anat variant al llarg de la història cultural d'Occident.

Un esplèndid assaig sobre la fascinació que exerceix sobre els artistes la mort memorable de personatges en la plenitud de la seva bellesa, la seva joventut, el seu poder o la seva fama.

Albert Mestres

Nascut el 1960, és escriptor, traductor i director d’escena. Ha publicat poesia, contes i les novel·les Ales de cera (1996), La ela de Milet (1998), La tercera persona (2001, Angle Editorial) i La pau perpètua (2006). Ha estrenat diverses òperes, accions poètiques, espectacles i obres de teatre. Ha traduït autors com el marquès de Sade, Villiers de L’Isle-Adam, Marcial, T. Landolfi, C. Nodier, G. Steiner, F. Pessoa o A. Baricco. Ha publicat articles d’assaig en revistes com El Contemporani, Afers i Idees. Actualment és professor de l’Institut del Teatre de Barcelona. El 2008 va publicar l'assaig Història i tragèdia: al voltant dels catalans jueus i el 2012 la seva darrera novel·la, Els colors dels dies (Narratives 57), a Angle Editorial.

Premsa

Dossier de premsa