Buscadors de la veritat

Veus per la pau i la noviolència

Diversos autors (Edició de David Cortright)

Buscadors de la veritat

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 18,00€

Col·lecció: Clàssics de la pau i la noviolència, núm. 14

ISBN: 978-84-15307-98-3

Nombre de Pàgines: 320

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2017

Compartir aquesta pàgina a:

Buscadors de la veritat

Veus per la pau i la noviolència

Diversos autors (Edició de David Cortright)

Amb Buscadors de la veritat, David Cortright ha elaborat una antologia definitiva sobre els personatges i els moviments socials més influents a favor de la pau i la noviolència. Des de Gandhi, el gran pioner, i Martin Luther King, fins al despertar d’Àfrica (amb Mandela i Tutu) i el laberint d’Orient Mitjà, passant per múltiples campanyes pacifistes, la lluita pels drets civils, la influència de les religions o la veu de les dones.

«Els textos d’aquest volum tracten dels dilemes que comporta buscar la veritat i derrotar la injustícia i l’opressió. [...] Els autors són de tots els continents i treuen conclusions d’una gran varietat d’experiències històriques i moviments pel canvi: la lluita per la llibertat a l’Índia, la defensa dels drets civils als Estats Units, les campanyes contra l’apartheid a Sud-àfrica, els drets humans a l’Amèrica Llatina, i el moviment per l’alliberament de Palestina. Els textos tracten la teoria i la pràctica de la noviolència, els mètodes i l’estratègia de l’acció social, i les arrels religioses de la noviolència en el judaisme, el cristianisme i l’islam.» (David Cortright, al pròleg)

Martin Luther King Jr. va dir «la resistència noviolenta és l’arma més potent de què disposen els oprimits en la lluita per la llibertat.»

Traduït per: Maria Rosich Andreu

Editat per: David Cortright

Introducció de: David Cortright

Diversos autors (Edició de David Cortright)

David Cortright va ser reclutat per l’exèrcit nord-americà durant la guerra del Vietnam. Ben aviat va formar part del moviment que s’oposava a la guerra durant el servei actiu; posteriorment va ser activista del moviment per la congelació de l’armament nuclear, al capdavant de l’organització més important dels Estats Units a favor del desarmament de les superpotències. Els darrers anys ha liderat la coalició Win Without War en oposició a la invasió d’Iraq.

Actualment és professor sobre canvis socials noviolents a la Universitat de Notre Dame (Indiana, Estats Units). Fa recerca i escriu sobre pau i seguretat, l’abolició de les armes nuclears, el contraterrorisme, i els moviments i les idees pacifistes. Entre els seus llibres destaquen Soldiers in revolt i Peace: A History of Movements and Ideas. El 2009 va publicar Gandhi avui: noviolència per a una nova era política a la col·lecció Noviolència i lluita per la pau de l’ICIP.

Recull de premsa

Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs - 07/03/2018

Catalunya Cristiana - 25/02/2018