Cartes d'amor de la monja portuguesa

Mariana Alcoforado

Cartes d'amor de la monja portuguesa

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 7,00€

Col·lecció: El far, núm. 1

ISBN: 978-84-96521-34-6

Nombre de Pàgines: 96

Mides: 12 x 18 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2006

Compartir aquesta pàgina a:

Cartes d'amor de la monja portuguesa

Mariana Alcoforado

Les cinc cartes d'amor d'aquest volum van ser publicades per primera vegada l'any 1669 a França amb un èxit rotund. Encara avui se segueixen llegint i publicant, tot i desconèixer si realment les va escriure o no la monja Mariana Alcoforado.


La sensibilitat, plenament moderna, que transmeten aquestes cartes portugueses les converteix en un tractat sobre l'amor. Escrites des de la desesperació i el desig, en un procès d'autoconeixement, les cartes expressen, amb profunditat i intensitat, l'essència més íntima de la naturalesa humana: l'amor, aquell sentiment que tard o d'hora se'ns contagia.


Epíleg de Meri Torras

Traduït per: Anna Casassas Figueras

Mariana Alcoforado

L'any 1669 va publicar-se a París un llibre amb el títol Cartes portugueses, amb les cinc cartes que suposadament havia escrit Mariana Alcoforado i que es presenten com una traducció. L'èxit va ser extraordinari. Arreu d’Europa es llegeixen i es tradueixen. Avui dia, però, es creu que van ser escrites pel comte Gabriel Guilleragues, secretari de Lluís XIV. Malgrat això la monja Mariana Alcoforado va existir i, molt possiblement, va viure una experiència semblant a la de les cartes i, potser, va inspirar-les.