Cartes d'amor i de dol

La duresa de la postguerra, el valor d'una dona

Encarnació Martorell i Salvador Domènech

Cartes d'amor i de dol

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 17,50€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 44

ISBN: 978-84-15002-31-4

Nombre de Pàgines: 160

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Octubre del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Cartes d'amor i de dol

La duresa de la postguerra, el valor d'una dona

Encarnació Martorell i Salvador Domènech

Un llibre d'emocions intensíssimes, de sentiments enfrontats.
La publicació d'Amb ulls de nena va fer que, amb més de vuitanta anys, Encarnació Martorell passés a ser àmpliament coneguda pel gran públic. I és que l'Encarnació va abocar en aquest dietari, escrit entre els dotze i els quinze anys d'edat, totes les seves sensacions i vivències de la Guerra Civil, amb una força i una autenticitat que van captivar els lectors.
Ara, Angle Editorial recupera les emotives cartes que, al llarg de dos anys, Encarnació Martorell va dirigir al seu fill petit per explicar-li les experiències, realment dramàtiques, que estava vivint com a mare i esposa. L'any 1955 el seu fill de tres anys havia emmalaltit sobtadament per una meningitis i va morir; dos mesos després naixia el seu segon fill i, poc després, el seu marit fugia a Alemanya.
Abandonada, sense recursos i en una salvatge cruïlla d'emocions i sentiments, l'Encarnació ha de tirar endavant i escriu les cartes a un lector futur: el seu fill petit, que paradoxalment mai no podrà llegir-les.

La força i el coratge d'una dona contra totes les adversitats.

Ressenya a l'AvuiWeb de Salvador Domènech

Encarnació Martorell i Salvador Domènech

Encarnació Martorell
Nascuda a Barcelona el 1924, Encarnació Martorell va viure una vida anònima fins que l'any 2008 va publicar Amb ulls de nena, el dietari que va escriure al llarg de la Guerra Civil i que va tenir un èxit enorme.

Salvador Domènech
Nascut a Barcelona l'any 1955, és doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i treballa com a psicopedagog en l'Equip d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica de Sabadell. Ha publicat diversos llibres sobre el món educatiu català, sobretot en els anys trenta del segle XX. És el responsable de l'edició de les cartes d'Encarnació Martorell.