Catedrals del vi

Raquel Lacuesta

Catedrals del vi

EXHAURIT

Preu: 29,00€

Col·lecció: Patrimoni artístic de Catalunya, núm. 16

ISBN: 978-84-92758-28-9

Nombre de Pàgines: 296

Mides: 22 x 30 cm

Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta

Data primera edició: Novembre del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

Catedrals del vi

Raquel Lacuesta

El patrimoni arquitectònic vinícola de Catalunya

Edicions en castellà i català

Un llibre únic en el mercat, amb més de 60 cellers i destil·leries de tot el territori català. Amb fotografies de reportatge actual i també fotografies històriques que donen rellevància a l’important tradició vinícola arrelada al nostre país. Grans arquitectes com Antoni Gaudí, Francesc Berenguer, Josep Puig i Cadafalch, Pere Domènech i Roura, Cèsar Martinell, Ignasi Mas i Morell o Enric Catà i Catà, entre d’altres, van a deixar al nostre país una bona mostra d’aquests temples del vi, i també del cava o de l’esperit de brisa.
L’estructura de l’obra contempla dos capítols introductoris: «Els camins de la vinya» i «Els cellers a Catalunya, vells i nous tipus arquitectònics». A partir d’aquí l’autora marca un recorregut per la geografia catalana, les terres tarragonines, on es concentren bona part del edificis agraris, passant després per les comarques de Barcelona, les terres de ponent i les comarques gironines. S’inclou un índex de les localitzacions i un annex amb els principals arquitectes.


Raquel Lacuesta

Raquel Lacuesta
Nascuda a Hellín el 1949, és doctora en Història de l’Art i pedagoga (Universitat de Barcelona) i cap de la Secció d’Investigació, Catalogació i Difusió del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. Ha publicat, entre altres títols, Cèsar Martinell (1998); Restauració monumental a Catalunya (segles XIX i XX) (2000); Eusebi Güell i Antoni Gaudí, dos homes i un projecte (2002); Barcelona, guía de arquitectura. 1929 2000 (1999); Rafael Masó i Valentí, arquitecte (1880-1935) (2006, en col·laboració amb els arquitectes Lluís Cuspinera i Francesc Balañà); Modernisme a l’entorn de Barcelona. Arquitectura i paisatge (2006), Ponts de la província de Barcelona. Comunicacions i paisatge (2008) i Ignasi Oms i Ponsa, arquitecte (2009).

David Galí Farré (Barcelona, 1967) és historiador de l'art per la Universitat de Barcelona i exerceix d'historiador documentalista al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. Ha publicat els llibres Eusebi Güell i Antoni Gaudí, dos homes i un projecte (2002), El castell d'Orís, Aproximació històrica (2004) juntament amb Raquel Lacuesta. També ha publicat estudis sobre el campanar de l'esglèsia parrroquial d'Esparreguera (2000), sobre l'esglèsia de la Colònia Güell (2004), la Crtoixa de Montalegre a Tiana (2005) i el Castell de Castelldefels (2005). 

Lluís Melich Garcia (El Pinell de Brai, 1978) és llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Lleida (2000). Ha estat membre fundador de diverses entitats de foment cultural, com l'Associació Cèsar Martinell, <<l'estació>> (Benifallet) o <<obre't ebre>>. Actualment dirigeix Derruta, l'oficina per al desenvolupament rural a la comarca de la Terra Alta (Tarragona) . 

Anna Isabel Serra Masdeu (Alcover, 1969) és doctora en Història de l'Art (Universitat Autònoma de Barcelona), i professora del Departament d'Història i Història de l'Art de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat, entre altres títols, L'Esglèsia parroqual de Sant Martí de Vilallonga del Camp (1998) i Recorregut per la Tarragona modernista (2003). 

Recull de premsa

Web milviatges.com - 17/02/2017