Combat a mort

Gironès i els boxejadors perseguits pel franquisme

Joaquim Roglan

Combat a mort

Afegir al cistell

Preu: 16,00€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 24

ISBN: 978-84-96521-74-2

Nombre de Pàgines: 144

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2007

Compartir aquesta pàgina a:

Combat a mort

Gironès i els boxejadors perseguits pel franquisme

Joaquim Roglan

El llibre que ressuscita la memòria d'una generació infàustament oblidada.
La història i l'èpica de la boxa catalana als anys trenta.
Aquesta obra recorda aquells boxejadors que van enfervorir les masses, que van ser campions i que el franquisme va esborrar de la memòria col·lectiva, entre ells Josep Gironès, campió d'Europa i aspirant al títol mundial, que va morir a Mèxic perseguit sempre per la calúmnia.
El franquisme va exterminar de la història i, potser pitjor encara, de la memòria col·lectiva la trajectòria i la personalitat d'uns campions (Carles Flix, Víctor Ferrand, Francesc Ros, Llorenç Vítria...) que van elevar la boxa catalana a la categoria de la millor del món. Alguns d'ells havien format part del Cos de Policia de la Generalitat de Catalunya i van ser escortes del president Companys, fet que la dictadura mai no els va perdonar.

Joaquim Roglan
Nascut a Barcelona el 1952, és llicenciat en Filologia Romànica i Ciències de la Informació. Periodista i professor de la Universitat Ramon Llull. Autor d'una àmplia obra periodística, ha treballat en els principals mitjans de comunicació de Catalunya i col·labora a La Vanguardia.
Entre altres llibres, ha publicat El Grup Democràtic de Periodistes; Revistes d'humor a Catalunya; La Barcelona eròtica; Oriol Solé, el Che català, i 14 d'abril, la Catalunya Republicana. També ha escrit guions i documentals per a la ràdio i per a la televisió.