Comunicació, xarxes i algoritmes

Per una política digital pròpia a Catalunya

Martí Petit

Comunicació, xarxes i algoritmes

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 16,50€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 99

ISBN: 978-84-15307-90-7

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2017

Compartir aquesta pàgina a:

Comunicació, xarxes i algoritmes

Per una política digital pròpia a Catalunya

Martí Petit

Les innovacions tecnològiques han revolucionat la comunicació. Cada cop són més les persones que s’informen de l’actualitat exclusivament per les xarxes socials de les quals ells mateixos són usuaris. Quin és el problema? Que la xarxa, mitjançant algoritmes, selecciona allò que ens ha d’interessar. Ja no es tracta de ser usuaris crítics, sinó potencials consumidors (d’informació política o de qualsevol altre servei).

Martí Petit ens explica de manera entenedora com funciona el Mercat Únic Digital a Europa i quines implicacions tindrà. Però sobretot situa Catalunya a Europa per analitzar la importància d’aquesta revolució tecnològica i avisar-nos que Catalunya ha d’estar present on es produeixen les lluites de poder per establir polítiques digitals. La creació d’un nou país i d’una manera diferent de comunicar-se passa per les xarxes.

«Fem cas als experts que ens adverteixen de l’adveniment de la quarta revolució industrial. [...] són nombrosos els indicis que ens indiquen la nova centralitat que ocuparan els algoritmes al nou món.»

Martí Petit

És llicenciat en Filosofia, doctor en Ciències de la Comunicació i màster en Relacions Internacionals. Ha estudiat a les universitats de Lovaina, La Sorbona, Cambridge i la London School of Economics.

Sempre ha treballat en recerca aplicada, en l’antiga CCRTV, TV3 i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), on actualment és cap de la Unitat de Projectes de Recerca.

Recull de premsa

Ara.cat - 10/03/2018

Ràdio Valira 'Ningú es perfecte' (6'30) - 15/01/2018

Betevé 'Terrícoles' - 23/10/2017

OCC (Observatori de la comunicació a Catalunya) - 21/10/2017

Upf.edu - 27/09/2017