Confessió

Lev Tolstoi

(Tercera edició)

Confessió

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 11,80€

Col·lecció: El far, núm. 21

ISBN: 978-84-15695-32-5

Nombre de Pàgines: 144

Mides: 12 x 18 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juny del 2013

Compartir aquesta pàgina a:

Confessió

Lev Tolstoi

(Tercera edició)

Lev Tolstoi mai no va amagar les crisis que durant tota la vida el van turmentar, però que alhora van esperonar la seva creativitat. A Confessió, un text escrit quan ja era un autor consagrat, censurat per l’Església el 1882 i editat de forma clandestina el 1884, descriu la lluita que manté amb una pulsió negativa que l’abocava a la destrucció. «Jo mateix no sabia què volia: em feia por la vida i pugnava per abandonar-la, però alhora n’esperava alguna cosa.»

Aquesta confessió radical —que beu de la tradició cristiana, però inspirarà pensadors com Mahatma Gandhi— comença assenyalant que en la seva vida ha emprès sovint camins equivocats. La fama, els diners i la comoditat que li han reportat l’escriptura l’han fet abraçar una moral desencantada i cínica: «La meva vida és una broma pesada i estúpida que m’ha fet algú.» Però Tolstoi no s’abandona a la desolació i s’enfronta a les preguntes més simples i alhora més transcendents, les que tots ens fem: «Per què haig de viure, per què haig de desitjar res, per què haig de fer res?». Les respostes transformaran per sempre la seva vida i el seu pensament.

El text més íntim i pertorbador de l’autor d’Anna Karènina.

Traduït per: Miquel Cabal Guarro

Introducció de: Ivan Garcia Sala

Lev Tolstoi

Lev Tolstoi (Iàsnaia - Poliana, 1828 - Astapovo, 1910) és considerat sense discussió un dels novel·listes més grans de tots els temps., Els seus pares van morir quan ell encara era petit i va ser criat per uns parents. En la seva joventut va dur una vida despreocupada i dissoluta, que va anar derivant cap a una moralitat ascètica, d'arrels cristianes, a la recerca de la veritat i la bondat. Mahatma Gandhi va dir d'ell que era "el més gran apòstol de la no violència que ha generat l'època actual". En la seva obra hi ha títols tan rellevants com Guerra i pau (1869), Anna Karènina (1877), La mort d'Ivan Ilitx (1886) o Resurrecció (1899). Confessió (1882) no s'havia traduït al català.

Recull de premsa

Llegir en cas d'incendi - 24/02/2019

El Punt Avui

El Quadern, El País - 31/10/2013

Diari Ara - 19/10/2013

Premsa

Dossier de premsa