Contra la fam i la guerra

Arcadi Oliveres

Contra la fam i la guerra

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 14,80€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 8

ISBN: 978-84-96103-77-1

Nombre de Pàgines: 152

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

Contra la fam i la guerra

Arcadi Oliveres

QUARTA EDICIÓ

Totes les reflexions d’Arcadi Oliveres sobre les desigualtats i els conflictes del món en un sol llibre.
Un ideari que desmunta les teories del capitalisme més salvatge.
Els ingressos de les 50 empreses més grans del món són més elevats que la renda conjunta de 160 països i la despesa militar mundial és 20 vegades superior als diners necessaris per eradicar la fam. El món es divideix entre els que hi guanyen i els que hi perden, perquè, tal com diu Arcadi Oliveres, farien falta tres planetes com el nostre si tothom tingués el nivell de vida d’un europeu. La fam i la guerra s’han convertit en problemes endèmics, aparentment inevitables. Però amb el seu discurs pedagògic, crític i personal, Arcadi Oliveres combina estadístiques i evidències per desemmascarar i denunciar les estructures, els processos històrics i els interessos que s’amaguen darrere els conflictes i les desigualtats. El seu ideari desmunta les teories del capitalisme més salvatge i proposa tot un món d’alternatives viables.

Arcadi Oliveres presenta "El meu camí cap a la utopia
"Arcadi Oliveres

Barcelona (1945), és doctor en Ciències Econòmiques, professor del departament d'Economia Aplicada de la UAB i president de Justícia i Pau. És president del Consell Català del Foment de la Pau, de la Fundació Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès, de FOCIR i de l'Associació Lectura Fàcil. És membre actiu de la Societat Catalana d'Economia, d'ATTAC i del patronat del Casal d'Europa de Sabadell.
Expert en relacions nord-sud, comerç internacional, deute extern i economia de defensa, també imparteix nombroses classes de màsters i postgraus en cooperació i desenvolupament. Col·labora habitualment en moviments socials i en publicacions solidàries.
En el terreny editorial, ha col·laborat en ¿Quién debe a quién? Deuda ecológica y deuda externa (Barcelona, 2003), Aldea Global, Justícia Parcial (Barcelona, 2003), El ciclo armamentista en España (Barcelona, 2000) i Nord-sud, diagnòstic i perspectives (Barcelona, 1988). En solitari ha publicat Contra la fam i la guerra (Angle Editorial, 2004) i Un altre món (Angle Editorial, 2006).