Desobeir

Frédéric Gros

Desobeir

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 18,90€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 110

ISBN: 978-84-17214-46-3

Nombre de Pàgines: 240

Mides: 13,8 x 21,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Octubre del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

Desobeir

Frédéric Gros

Desigualtats econòmiques, injustícies socials, degradació progressiva del medi ambient, indecència política... Aquest llibre planteja la qüestió de la desobediència a partir de l’obediència, ja que, impotents davant la irracionalitat del món, la desobediència sembla l’actitud òbvia. No calen gaires explicacions. El que sorprèn és la falta de reacció, la passivitat en què estem immersos. El filòsof Frédéric Gros ens interpel·la amb un assaig profund i viu, on qüestiona els motius i les arrels de l’obediència i reivindica l’actitud insubmisa com potser l’últim reducte personal i íntim de llibertat de l’ésser humà. Perquè filosofar és desobeir.

«Una reflexió política i ètica magistral.» — Les Inrockuptibles

«Gros explica per què, fins i tot en una democràcia, la desobediència pot ser legítima. Encara més: la desobediència podria ser l’essència del ciutadà.» — Libération

Premi Llibre Incorrecte 2018

Premi Montluc - Résistance et Liberté 2018

Traduït per: Joan Ferrarons i Llagostera

Frédéric Gros

Frédéric Gros És professor de Filosofia a la Universitat París-XII i de Pensament polític a l’Institut d’Estudis Polítics de París. Va ser l’editor de les darreres lliçons de Foucault al Collège de France. En els seus llibres ha reflexionat sobre la història de la psiquiatria, la filosofia de la pena, el pensament occidental sobre la guerra i la història de la noció de seguretat. El seu llibre Andar, una filosofía (2014) va ser un gran èxit pel boca-orella i una sorpresa entre els lectors.

Recull de premsa

Diari de Tarragona - 17/06/2019

Diari ARA - 11/05/2019

Núvol - 8/11/2018