El Barça en guerra (1936-1939)

Josep Maria Solé i Sabaté i Jordi Finestres

El Barça en guerra (1936-1939)

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 16,90€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 18

ISBN: 978-84-96521-18-6

Nombre de Pàgines: 216

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2006

Compartir aquesta pàgina a:

El Barça en guerra (1936-1939)

Josep Maria Solé i Sabaté i Jordi Finestres

Com va sobreviure el Barça a una guerra, una revolució i al règim franquista?
La investigació més completa d’aquells anys basada en nombrosa documentació inèdita.
Com es va evitar el canvi de nom de FC Barcelona a Club España?
Els anys més tràgics del FC Barcelona


El Barça en guerra (1936-1939), fruit del treball conjunt d’un historiador i un periodista, és l’estudi definitiu sobre la trajectòria del FC Barcelona durant la guerra civil espanyola, el conflicte bèl·lic que va fer trontollar la vida del país. Els autors s’han endinsat en aquesta època de la història del Club a partir de documentació oficial, inèdita fins avui –sobretot les actes que es feien després de les reunions dels consells directius i del comitè de treballadors, entre el juliol de 1936 i el gener de 1939. Aquests documents, confirmen, desmenteixen o amplien la cronologia política, social, econòmica i esportiva del Barça en temps de guerra.
Entre altres fets reveladors, es detalla com es gesta, des dels despatxos de la presidència de la Generalitat i de la República espanyola, la gira esportiva que el primer equip va fer a Mèxic i als Estats Units l’any 1937, un fet clau per a la supervivència del Club. O la implicació de l’entrenador i dels jugadors en la vida interna de l’entitat, així com l’acció d’un grup de persones que, en nom del Barça, van evitar la incautació, de facto, del Club. També es descriu, amb tot detall, l’assassinat del president Sunyol i les repercussions posteriors, la mort de l’exjugador blaugrana Ángel Arocha al front de Balaguer i l’ocupació militar del Barça l’any 1939.


Web del FC Barcelona

Josep Maria Solé i Sabaté i Jordi Finestres

Josep Maria Solé i Sabaté
És Catedràtic d’Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. Primer director del Museu d’Història de Catalunya. Especialitzat en tot allò referent a la guerra civil i la postguerra, ha dirigit, escrit i coordinat diversos llibres d’aquesta temàtica i n’ha escrit molts articles en publicacions nacionals i internacionals, a més de participar en diversos congressos mundials. Referent al món del Barça i la guerra, ha escrit Historia del FC Barcelona. De 12 a 120.000 socios; Sunyol, l’altre president afusellat i El Barça a la postguerra.

Jordi Finestres
Jordi Finestres (1974) és periodista. Ha escrit una vintena de llibres, entre els quals Josep M. Planes. Memòria d'un periodista assassinat; Estanislau Basora, el mite de les Cinc Copes; Univers Tísner; Barça!; Mites de Barça; El cas Di Stéfano; El Barça en guerra, Barça, més que un club… També és guionista de programes documentals de temàtica històrica a Televisió de Catalunya i és col·laborador de La Vanguardia i de la revista Sàpiens.

Recull de premsa

Perarnau Magazine - 24/11/2014