El Bushido

El camí del samurai

Inazo Nitobe

El Bushido

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 14,00€

Col·lecció: El far, núm. 34

ISBN: 978-84-15307-94-5

Nombre de Pàgines: 216

Mides: 12 x 18 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2017

Compartir aquesta pàgina a:

El Bushido

El camí del samurai

Inazo Nitobe

El Bushido és un llibre imprescindible per capbussar-se en l’essència i l’ànima del Japó. Va esdevenir un clàssic en el mateix moment de publicar-se. Inazo Nitobe es va plantejar el repte d’explicar als occidentals quins preceptes morals regeixen la societat japonesa i com s’han transmès de generació en generació. Així, per afavorir-ne la comprensió, il·lustra les qüestions que es tracten al llibre amb exemples sobre la història, la filosofia i la literatura europees.

«El Bushido és el conjunt dels principis morals d’observació obligada transmès als cavallers. No és un codi escrit (...) no procedeix de la creació d’una sola ment», diu Nitobe. De fet, hi conflueixen sobretot alguns preceptes morals del budisme, el sintoisme i el confucianisme transmesos durant segles pels samurais i els pensadors del Japó.

El gran clàssic sobre l’ànima del Japó.

Traduït per: Ricard Vela Pàmies

Introducció de: Ricard Vela Pàmies

Inazo Nitobe

Va néixer a Morioka (Japó) el 1862. Pertanyia a una família de samurais i va aprendre diverses arts marcials. Va estudiar agricultura, dret i relacions internacionals en universitats del Japó i occidentals. Durant uns vint anys va ser professor de Dret a Tòquio i Kyoto. El 1905 va publicar El Bushido, amb un èxit immediat a Occident. L’any 1920 va ser nomenat sotssecretari de la Societat de Nacions, on va defensar l’esperanto per superar les barreres lingüístiques i afavorir la pau. En els darrers anys de la seva vida va manifestar-se durament contra el creixent armamentisme del Japó. Va morir a Victoria (Canadà) el 1933 per les complicacions d’una pneumònia.

Ricard Vela

Nascut a l’Hospitalet de Llobregat el 1966, és editor i traductor. En els darrers anys ha traduït autors tan diversos com Nelson Mandela, Helen Macdonald, Jaume Cabré, Paul French o Albert Forns, així com obres de temes orientals de Joan Mascaró, Shen Fu, Aung San Suu Kyi, Thich Nhat Hanh, Naoki Higashida, Rabindranath Tagore o les 101 històries zen de Nyogen Senzaki, publicades en aquesta col·lecció.

Recull de premsa

JaponBarcelona - 15/04/2018

Blog 'Literatura japonesa' - 28/03/2018

El Punt Avui - 06/02/2018

Sonograma Magazine - 29/11/2017

Arabalears.cat - 11/11/2017

La petita llibreria - 30/07/2017