El català, o ara o mai!

Jordi Porta

El català, o ara o mai!

Afegir al cistell

Preu: 14,80€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 13

ISBN: 978-84-96103-88-7

Nombre de Pàgines: 160

Mides: 13 x 20 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2005

Compartir aquesta pàgina a:

El català, o ara o mai!

Jordi Porta

El president d'Òmnium Cultural planteja noves mesures per assolir una normalització efectiva del català en el futur.
No ens podem adormir. Aquest és el missatge que dóna Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural, en aquesta reflexió sobre el futur del català. El seu és un nou toc d’alerta davant la situació d’inferioritat en què encara es troba el català davant el castellà en molts àmbits. Més que una llengua minoritària, el català és i ha estat una llengua minoritzada per interessos polítics. Per això no té cabuda dins la Unió Europea, tot i ser més parlada que nou de les llengües oficials.
A Catalunya, el català hauria de poder ser la llengua hegemònica i d’intercomunicació, l’espai comú per als intercanvis i la cohesió social. El seu futur dependrà de les accions que emprenguem ara mateix, projectes i propostes que Jordi Porta exposa en aquest llibre per augmentar l’ús, la unitat i el reconeixement del català, sota la idea «una llengua, una cultura, un país».


Jordi Porta

Jordi Porta
Va néixer a Barcelona l’any 1936 i és l’actual President d’Òmnium Cultural. Membre del Patronat del Centre UNESCO de Catalunya i també Síndic de Greuges de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona, va ampliar estudis a la universitat de Nanterre (França) del 1967 al 1970. Antic dirigent de l’escoltisme català, Jordi Porta ha estat sempre una persona compromesa amb la societat civil catalana i amb tots aquells aspectes que tenen a veure amb la llengua i la cultura del país. De 1971 a 2001 va ser director de la Fundació Jaume Bofill, una entitat que treballa per a l’educació en valors i el foment de la democràcia, la diversitat i la participació.
També va ser president de l’Opinió Catalana, coordinador d’activitats de l’associació Cristianisme Segle XXI i membre del Consell Assessor del Patronat Català Pro Europa. L’any 1997 va publicar el llibre «Anys de referència», amb el qual va guanyar el premi d’assaig de la Fundació Ramon Trias Fargas.