El cor del Barça

XICS, un projecte solidari

Kim Manresa i David Dusster

El cor del Barça

Afegir al cistell

Preu: 32,00€

Col·lecció: Futbol Club Barcelona

ISBN: 978-84-92758-80-7

Nombre de Pàgines: 192

Mides: 24 x 20 cm

Enquadernació: Tapa dura

Data primera edició: Maig del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

El cor del Barça

XICS, un projecte solidari

Kim Manresa i David Dusster

XICS, un projecte solidari

Dues edicions bilingües: català-anglès i castellà-francès.
Amb fotografies de Kim Manresa


Els XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris) no són escoles de futbol. Basant-se en l’esport com a eina educativa i d’inclusió social, la Fundació FC Barcelona ajuda a posar en marxa arreu del món centres que ofereixen recursos educatius, sanitaris, psicosocials i de lleure als nens més desfavorits. En cap cas no substitueixen l’escola ni altres serveis socials i són ONG locals, d’acord amb la Fundació, les que s’encarreguen del funcionament diari del centre.
Kim Manresa i David Dusster han viatjat a onze dels dotze centres XICS per documentar el treball que s’hi fa i l’impacte en la vida dels nens que hi acudeixen diàriament. El resultat és un llibre impactant, amb esplèndides fotografies i textos que ens acosten a la dura realitat de nens i famílies que han trobat en els centres XICS una oportunitat de prosperar.

De la presentació de Marta Segú, Directora General de la Fundació FC Barcelona:
«Tot comença l’any 2004, quan li parlo a Joan Laporta del que pot fer el Barça pels nens i nenes més vulnerables del món. Al cap d’un any, el president em diu: «Ha arribat el moment: el Barça i la Fundació han de tenir un rol pioner en l’àmbit de la solidaritat internacional». I aquest és el inici d’un somni, d’una visió de futur sense precedents, l’origen del veritable «cor del Barça».
Aquest llibre vol ser un homenatge a tots els nens del Sud i del Nord que han compartit amb nosaltres aquest somni, i un agraïment immens a tots els que l’han fet possible.
I vull expressar un agraïment especial a Kim Manresa i a David Dusster, per la seva il·lusió, per haver captat l’emoció que genera aquest projecte de solidaritat que surt del cor del Barça, i que demostra per què som «més que un club al món»: per què el «club dels nens» o el «club de la Unicef», com ara se’ns coneix a molts llocs del planeta, ja no té fronteres ni marxa enrere.»

Kim Manresa
Nascut a Barcelona el 1961, és considerat un dels millors fotògrafs europeus. Ha publicat més de vint llibres, entre els quals Barcelona nit (1990), El Molino (1992), El día que Kadi perdió parte de su vida (2001), Kim Manresa (2001), Drogas «cuestión social» (2003), Los Olvidados. Resistencia cultural en Colombia (2004) i Rebeldía de Nobel (2009). Ha guanyat nombrosos premis, entre ells set vegades el Fotopress, l’Agustí Centelles i el Godó de Fotoperiodisme.

David Dusster
Nascut a Barcelona el 1966, és periodista. En els últims quinze anys ha exercit de reporter per més de vuitanta països de tot el món. En els seus articles, publicats sobretot a La Vanguardia, predominen les temàtiques socials, amb especial interès en les desigualtats i injustícies, els drets humans i la situació dels països emergents. Autor del llibre Esclavos modernos (2006), ha publicat amb Kim Manresa Infancias robadas.

A LA VENDA A PARTIR DEL 30 D'ABRIL