El feixisme a l'Alguer

Marcel A. Farinelli

El feixisme a l'Alguer

EXHAURIT

Preu: 13,00€

Col·lecció: Idees, núm. 20

ISBN: 978-84-92758-78-4

Nombre de Pàgines: 154

Mides: 13 x 17 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

El feixisme a l'Alguer

Marcel A. Farinelli

Mentre els feixistes italians s'enorgullien de bombardejar i perseguir els "rojos" catalans durant la Guerra Civil Espanyola, què passava amb els catalans de l'Alguer?
Com és possible que una dictadura que es proposava la italianització de les masses no encarés amb precaució la catalanitat de l'Alguer? I si, com afirmen molts algueresos, no hagués passat absolutament res de res durant aquells anys?
L'autor, amb un gran esforç de documentació en molts casos inèdita, dóna resposta a aquestes preguntes amb l'objectiu d'explicar la relació entre el feixisme i la identificació dels algueresos, quina actitud van adoptar les autoritats del règim en la petita ciutat sarda de cultura catalana i com van reaccionar els seus habitants.

Marcel Farinelli
(L'Alguer 1978) Ha estudiat història entre Itàlia i Catalunya, entre la Universitat de Florència i la Universitat Pompeu Fabra. A partir d'un primerenc interès cap a la identificació nacional i la llengua com elements claus d'alguns moviments polítics del món contemporani, s'ha interessat pel feixisme italià, pel sardisme i pels moviments nacionalistes a l'àrea mediterrània. Actualment està realitzant una tesi doctoral amb el títol de "Sardenya i Còrsega 1918-1945. Nacionalismes, autonomisme i feixisme a la Mediterrània Occidental", sota la direcció del professor Enric Ucelay da Cal.