El franctirador

Albert Pijuan

El franctirador

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,90€

Col·lecció: Angle 25, núm. 3

ISBN: 978-84-15307-78-5

Nombre de Pàgines: 208

Mides: 13,8 x 21,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Juny del 2017

Compartir aquesta pàgina a:

El franctirador

Albert Pijuan

Polònia, 1991. Krzysztof Niewinny acaba d’arribar a la seva ciutat natal, de tornada de Suècia, quan el franctirador mata per primer cop. La policia deté un col·leccionista d’armes i l’executa sumàriament. Però el franctirador continuarà matant.

Krzysztof ha tornat amb la voluntat de refer la seva vida, tot i que les circumstàncies no són les idònies. La família Niewinny viu confinada en un bloc de pisos a l’extraradi on el règim relega els indesitjables. Bartosz, el pare, va desaparèixer fa anys; Zofia, la devota mare, malviu cuinant per als desvalguts del bloc; Jerzy, el germanastre, lidera una banda de xenòfobs que fa la feina bruta de la policia. I tot empitjorarà quan la sospita pels crims del franctirador caigui sobre la família Niewinny.

La novel·la de debut d’Albert Pijuan és un esplèndid retrat d’una societat postcomunista, trencada, delirant, atrapada encara en velles rutines totalitàries. Amb el fil de la recerca i captura del franctirador, Pijuan ha construït un relat que amaga girs inesperats fins a la sorpresa final; que enganxa pels seus personatges fascinants i pel seu ambient opressiu, i que ressona llargament en la imaginació del lector.

«És el millor llibre d’un autor català que he llegit darrerament.» — Salvador Masip

«Pijuan demostra la seva capacitat per escriure una història punyent que ofereix una galeria de personatges enigmàtics i una narració amb molts girs argumentals que captiven el lector.»L’illa dels llibres

 

"Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat"

Albert Pijuan

Nascut a Calafell l’any 1985, és llicenciat en Ciències Polítiques i en Filosofia. Ha publicat relats curts en nombroses antologies, un llibre de poesia i l’inclassificable Ramon Llull. Ara i aquí (2016), una aproximació contemporània a la figura i l’obra del Beat. Ha publicat i estrenat les obres teatrals Tabula Brasa, Escola de gossos i Nix tu, Simona, les quals han tingut trajectòria internacional.

Ha traduït Johnny va agafar el fusell, de Dalton Trumbo, i L’ésser estimat, d’Evelyn Waugh.

El franctirador és la seva primera novel·la.

Recull de premsa

Revista Serra d'Or - 01/05/2018

El Nacional - 4/08/2017