El gran horitzó

Adolf Todó i Ramon Carreté

El gran horitzó

Afegir al cistell

Preu: 12,00€

Col·lecció: Inspira, núm. 1

ISBN: 978-84-96521-84-1

Nombre de Pàgines: 160

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Tapa dura amb sobrecobertes

Data primera edició: Juny del 2007

Compartir aquesta pàgina a:

El gran horitzó

Adolf Todó i Ramon Carreté

Una faula per a un món incert, ple de reptes.
El gran horitzó és una història que dóna resposta a les inquietuds expressades per una jove al seu pare davant d'un futur que veu complex i ple d'incerteses. Veient dels dubtes de la filla, el pare decideix explicar una faula que ha passat de generació en generació i que ofereix unaàmplia varietat de respostes als dubtes que a tots ens poden sorgir. El protagonista de la faula és un jove dofí que aprofita una oportunitat per abandonar les aigües tranquil·les del seu entorn habitual i endiosar-se a l'oceà obert. El dofí, després d'un dur aprenentatge, coneix nous horitzons, s'adona de les diferències dels entorns que visita -des de l'extrema pobresa fins a l'opulència- i dels comportaments diferents dels seus semblants -des de l'individualisme fins a la solidaritat, passant per un cert corporativisme acomodat. Se'n desprèn que tenir iniciativa i una mentalitat oberta davant dels canvis, però també un esperit solidari amb els més dèbils, és l'única alternativa possible per convertir els grans reptes del nostre temps en veritables oportunitats de progrés, tant individual com col·lectiu.
"Una faula que m'ha fet reflexionar sobre el fenomen de la globalització i el paper que els mercats, empreses i individus tenimen aquest procés. Un llibre en el qual conceptes com ara incertesa, canvi, capacitat d'adaptació, treball en equip, estratègia, responsabilitat social, lideratge, recerca d'oportunitats, valors o motivació constitueixen el fil conductor d'una història la lectura de la qual recomano a tothom." [ROSA M. GARCÍA. Presidenta de Microsoft Ibérica]

Adolf Todó
És doctor en Economia per la Universitat de Califòrnia - San Diego. Ha estat professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i des de 1987 ho és d'ESADE. Després de ser director general de Caixa Manresa i de Catalunya Caixa, actualment és president de Catalunya Banc. Ha publicat articles sobre economia i gestió empresarial en revistes especialitzades internacionals i a la premsa del país.

Ramon Carreté
És doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Autor de diversos llibres d'història local, ha publicat articles i monografies sobre filologia, onomàstica i història en revistes especialitzades i miscel·lànies.