El llibre de l'estiu

Tove Jansson

El llibre de l'estiu

EXHAURIT

Preu: 14,50€

Col·lecció: Narratives, núm. 21

ISBN: 978-84-96103-61-0

Nombre de Pàgines: 200

Mides: 13 x 20 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Juny del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

El llibre de l'estiu

Tove Jansson

«Pocs llibres des de Robinson Crusoe han evocat la joia de viure en una illa amb tanta força com aquest.» [«The Observer»]
«Tove Jansson era un geni. Aquesta és una novel·la meravellosa, preciosa i intel·ligent, i també molt divertida.» [Philip Pullman]

El llibre de l’estiu és una singular obra de ficció que combina aventures, humor i filosofia. Amb una prosa evocadora, Jansson ens transporta a una remota illa dels golfs de Finlàndia per explicar-nos l’especial relació entre una dona gran i la seva néta, Sophia. Envoltades d’una naturalesa recreada magistralment i enmig d’una existència aparentment reposada, les dues protagonistes viuen un estiu excepcional. Jansson captiva el lector amb una cartografia plena de reflexions sobre l’amor, l’esperit vitalista i la mort. Un relat d’exploració personal que ha esdevingut un clàssic modern de la literatura escandinava.

Tove Jansson
Nascuda a Hèlsinki (Finlàndia) el 1914, és mundialment coneguda per ser la creadora dels Mumins, una saga de personatges bohemis, amants de la natura i tolerants amb les diferències, que han captivat lectors de totes les edats. A més, és il·lustradora i autora de reculls de relats breus i novel·les, entre les quals cal destacar «Sommarboken» (1972), «Solstaden» (1974) i «Der ärliga bedragaren» (1982), amb reflexions des de la vellesa, i «Rent spel» (1989), un text autobiogràfic sobre l’amistat entre dues artistes. Ha rebut el premi Nils Holgersson (1953), la medalla Hans Christian Andersen (1966) i el premi de l’Acadèmia sueca (1972). Jansson va morir el 2001.

Traduït per: Montserrat Vallvé Viladoms

Tove Jansson

Nascuda a Hèlsinki (Finlàndia) el 1941, és mundialment coneguda per ser la creadora dels Mumins, una saga de persones bohemis, amants de la natura i tolerants amb les diferències, que han captivat lectors de totes les edats. A més, és il·lustradora i autora de reculls de relats breus i novel·les, entre les quals cal destacar Sommarbojen (1972), Solstaden (1974) i Den ärliga bedragaren (1982), amb reflexions des de la vellsa, i Rent spel (1989), un text autobiogràfic sobre l'amistat entre dues artistes. Ha rebut el premi Nils Holgersson (1953), la medalla Hans Christian Andresen (1966) i el premi de l'Acadèmia sueca (1972). Jansson va morir el 2001.