El sentit comú i la guerra nuclear

Bertrand Russell

El sentit comú i la guerra nuclear

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,90€

Col·lecció: Clàssics de la pau i la noviolència, núm. 10

ISBN: 978-84-16139-53-8

Nombre de Pàgines: 144

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Maig del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

El sentit comú i la guerra nuclear

Bertrand Russell

Escrit en el punt més àlgid de la guerra freda, l’any 1959, El sentit comú i la guerra nuclear volia «evitar la catàstrofe que resultaria d’una guerra amb bombes d’hidrogen a gran escala». Antibel·licista de soca-rel, Bertrand Russell hi parla sense concessions contra l’amenaça d’un conflicte nuclear i apunta els passos necessaris per evitar-lo. El seu argument central —que l’única manera de posar fi a l’amenaça de la guerra nuclear és posar fi a la guerra mateixa— és tan rellevant avui com fa cinquanta anys.

Bertrand Russell (1872-1970) va ser un dels pensadors més formidables de l’era moderna. Filòsof, matemàtic, innovador de l’educació, defensor de les llibertats intel· lectuals, socials i sexuals, i advocat de la pau i els drets humans, va ser també un escriptor prolífic, popular i enormement influent, guardonat amb el Premi Nobel de Literatura (1950).

«Russell es va proposar sacsejar, amb un crit d’alarma d’una contundència extraordinària, la consciència de l’opinió pública.» (August Gil Matamala) «Les anàlisis i advertències de Bertrand Russell, eloqüents i lúcides [...], haurien de trobar un lloc prominent en el pensament dels que tenen l’esperança de revertir l’impuls, aparentment inexorable, que ens condueix a la destrucció.» (Noam Chomsky).

Traduït per: August Gil Matamala

Bertrand Russell

(Trellech, 1872 – Penrhyndeudraeth, 1970)

Filòsof, matemàtic i escriptor britànic, Russell és considerat un dels pensadors més populars i controvertits del segle XX. Nascut en una família aristocràtica, va estudiar amb tutors fins que va entrar a la Universitat de Cambridge per cursar Filosofia i Matemàtiques. Amb la monumental Principia Mathematica (1910-1913), publicada juntament amb Alfred N. Whitehead, va convertir-se en un referent mundial en els camps de la lògica i la matemàtica.

Va destacar sempre pel seu posicionament progressista i avançat en totes les qüestions socials i individuals, i per una ferma defensa de la llibertat de pensament. El 1916 va ser expulsat de la universitat i va passar sis mesos a la presó per les seves posicions pacifistes en relació amb la Primera Guerra Mundial. Fins a la seva mort va manifestar-se activament i reiteradament contra les armes nuclears i l’amenaça que representen.

Al llarg de la seva vida va escriure tant llibres acadèmics com altres més populars sobre temes d’actualitat i va mantenir sempre una presència pública, compromesa i insubornable que el va fer enormement popular. El 1950 se li va concedir el Premi Nobel de Literatura.

Recull de premsa

Diari ARA - 13/06/2015