El valor humà de la pau i altres textos inèdits

Lluís Maria Xirinacs

El valor humà de la pau i altres textos inèdits

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 17,50€

Col·lecció: Clàssics de la pau i la noviolència, núm. 5

ISBN: 978-84-15307-07-5

Nombre de Pàgines: 256

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Maig del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

El valor humà de la pau i altres textos inèdits

Lluís Maria Xirinacs

Xirinacs, una figura clau en la història recent catalana
Candidat en diverses vegades al Premi Nobel de la Pau, El valor humà de la pau i altres textos inèdits recull vuit textos inèdits (articles, cursos i conferències) i dos testimonis del filòsof català on queda palès el seu activisme en favor de la pau i la noviolència.
El seu compromís per Catalunya i la societat en general, la influència de la lluita noviolenta de Gandhi, l'humanisme i l'alliberament personal i col·lectiu són els temes principals d'aquests escrits del controvertit sacerdot i pacifista català.

Lluís Maria Xirinacs

(Barcelona, 1932 - Ogassa, Ripollès, 2007). Doctor en filosofia, fou ordenat sacerdot als 22 anys. Seguidor i impulsor de les doctrines de Gandhi sobre la noviolència, l'any 1963 es produeixen els seus primers enfrontaments amb el poder com a conseqüència de la seva progressiva consciència cívica. L'any 1971 fou un dels impulsors de l'Assemblea de Catalunya. Durant els anys setanta va ser proposat tres vegades com a candidat al Premi Nobel de la Pau. Deixà el sacerdoci el 1992. Al llarg de la seva vida, la seva lluita per la llibertat serà incansable: empresonaments, manifestacions, vagues de fam... Fou autor de nombrosos articles, conferències i cursos.