El vampir

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 9,80€

Col·lecció: El far, núm. 22

ISBN: 978-84-15695-31-8

Nombre de Pàgines: 72

Mides: 12 x 18 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Juny del 2013

Compartir aquesta pàgina a:

Juny de 1816 a Villa Diodati, una mansió vora el llac Leman (Suïssa). Quan lord Byron va proposar als seus convidats que cadascú escrivís una història de terror per matar l’avorriment —el mal temps els impedia sortir de la mansió—, ningú no podia imaginar que dos d’aquells relats passarien a la història de la literatura universal: Frankenstein, de Mary Shelley, i El vampir, de John William Polidori, aleshores metge personal de Byron.

A El vampir Polidori transforma una figura del folklore europeu en el vampir lord Ruthven, un personatge aristocràtic, sofisticat, seductor i amb poders sobrenaturals que passarà a l’imaginari col·lectiu de tota la humanitat. Al llarg del segle xix la narració tindrà nombroses edicions i traduccions i influirà decisivament en totes les obres posteriors sobre vampirs, especialment Dràcula de Bram Stoker.

La narració que crea la figura universal del vampir.

Traduït per: Marina Espasa Sans

Introducció de: Marina Espasa Sans

John William Polidori

Nascut a Londres el 1795, Polidori va rebre una formació científica i humanística molt completa i avançada. Va cursar Medicina a la Universitat d'Edimburg, però els seus interessos es dirigien més aviat cap al món de la literatura. El 1816 Lord Byron, aleshores ja un escriptor famosíssim i polèmic, el va contractar com a metge personal abans de marxar d'Anglaterra per viatjar per tota Europa.

Va morir el 24 d'agost de 1821 a Londres, enfonsat en una depressió per deutes de joc. Es diu que podria haver-se suïcidat amb àcid prússic.

Recull de premsa

Crítica de Joaquim Armengol a l'Ara - 13/07/2013

Crítica d'Ignasi Aragay a l'Ara - 06/07/2013

 

Premsa

Dossier de premsa