Elogi de l'ombra

Junichirô Tanizaki

(Sisena edició)

Elogi de l'ombra

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 10,90€

Col·lecció: El far, núm. 2

ISBN: 978-84-17214-35-7

Nombre de Pàgines: 112

Mides: 12 x 18 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Juny del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

Elogi de l'ombra

Junichirô Tanizaki

(Sisena edició)

Escrit el 1933, Elogi de l'ombra s'ha convertit en un clàssic indiscutible per a la subtilitat amb què Junichiro Tanizaki comprèn i explica l'estètica japonesa, plasmada en temples, cases i objectes, en el teatre i els vestits.
Amb Elogi de l’ombra, Junichiro Tanizaki desvetlla les percepcions i els secrets de la societat japonesa al voltant de la bellesa, un concepte que en els valors i les idees culturals japoneses no pot entendre’s sense la presència de les ombres en la vida quotidiana. I és que a Occident, l’aliat més gran de la bellesa ha estat sempre la llum. En canvi, en l’estètica tradicional japonesa l’essencial és captar l’enigma de les ombres. El bell no és sinó un joc de clarobscurs fruit de les modulacions subtils de les ombres. Tanizaki construeix una manera de percebre el món on posa de manifest la importància que tenen les ombres a Orient, en contraposició a la civilització occidental.

Traduït per: Albert Nolla Cabellos

Junichirô Tanizaki

Tanizaki (1886-1965) és sense cap mena de dubte un dels millors escriptors de la literatura japonesa contemporània. D’entre les seves novel.les més conegudes cal destacar: La vida enmascarada del señor Musashi (1935), Hay quien prefiere las ortigas (1955), Las hermanas Makioka (1957) i La clau (1961). L’assaig Elogi de l’ombra (1933) és per a molts una de les seves obres mestres. Va ser guardonat amb el Premi Mainichi de Cultura Editorial (1947) i amb el Premi de la Cultura Asahi i la Medalla del Mèrit Cultural (1949).

Recull de premsa

Cat. Ràdio "El Suplement" - 14/07/2018