Els pacifistes som els realistes

Selecció de textos

Vicent Martínez Guzmán

Els pacifistes som els realistes

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 15,00€

Col·lecció: Clàssics de la pau i la noviolència, núm. 17

ISBN: 978-84-17214-79-1

Nombre de Pàgines: 240

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

Els pacifistes som els realistes

Selecció de textos

Vicent Martínez Guzmán

«Perquè tenim alternatives, tenim responsabilitat.» Aquesta és una de les sentències que recorre els set texts del filòsof Vicent Martínez Guzmán recollits en el llibre, amb els quals es vol posar l’èmfasi en el compromís públic de la filosofia. Un compromís que s’aborda des de la proposta de la filosofia per fer les paus de l’autor, per tal d’endinsar-se en l’anàlisi i reflexió d’una sèrie de qüestions rellevants en les societats actuals, com ara: la importància de recuperar els moments de pau que, encara que imperfecta, hi ha hagut en la història; la necessitat de polítiques per a la diversitat en els moments actuals, quan els moviments migratoris i els contactes entre persones de diferents cultures es donen contínuament; la rellevància d’oferir més protagonisme a les noves masculinitats i als assumptes del gènere, per deconstruir discursos que fan pensar en els homes i dones d’una manera universalment naturalitzada; la necessitat de sensibilitzar en la indignació i l’esperança ara que els moviments socials agafen cada vegada més força; i la transcendència d’una educació per a la pau i la transformació pacífica dels conflictes que empoderen les nostres competències pacífiques per fer les paus i revaloritzen la ferma creença que «nosaltres, els pacifistes som els realistes».

Selecció de textos i pròleg d’Irene Comins i Sonia París.

Traducció de Núria Puyuelo.

Introducció de: Irene Comins Mingol, Sonia París Albert

Vicent Martínez Guzmán

Vicent Martínez Guzmán (La Vall d’Uixó 1949 - Barcelona 2018) Doctor en filosofia, fou autor de nombroses publicacions i ha esdevingut un referent mundial en el camp dels estudis i la investigació per a la pau. Al llarg de la seva trajectòria personal i acadèmica, ha treballat incansablement per la transformació pacífica dels conflictes, sent dia rere dia un autèntic constructor de pau.

Fou vicerector de la Universitat Jaume I de Castelló i director de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau de la mateixa universitat. Estigué sempre vinculat amb la investigació a través de nombroses institucions acadèmiques i fou membre d’organitzacions relacionades amb l’estudi de la pau i els conflictes.

En els darrers anys, va compaginar la seva activitat professional amb la vicepresidència de l’Institut Català Internacional per la Pau, on també assumí la direcció de la col·lecció «Clàssics de la Pau i de la Noviolència», on ara es publica, com a homenatge, una selecció dels seus articles.