En defensa de la llengua

Discursos, manifestos i textos decisius en la història del català

Rudolf Ortega

En defensa de la llengua

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 18,90€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 93

ISBN: 978-84-15307-23-5

Nombre de Pàgines: 352

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

En defensa de la llengua

Discursos, manifestos i textos decisius en la història del català

Rudolf Ortega

Per primera vegada es publiquen, aplegats en un sol volum, els principals textos que al llarg de la història s’han escrit en defensa de la llengua catalana, del seu ús social i de la seva normalització. Rudolf Ortega n’ha fet la selecció pensant en el lector actual i els ha encapçalat amb una breu presentació que dibuixa el context social i polític en què es va escriure cada text i quines són les reivindicacions que fa. Des de les Instruccions per a l’ensenyança de minyons del 1749, fins al discurs de Joan Solà al Parlament de Catalunya del 2009, els textos seleccionats són els que tenen més càrrega reivindicativa, simbòlica o emocional, i a través d’ells es pot resseguir la història social de la llengua catalana —i també del país, perquè llengua i política són dues cares indissolublement associades en l’evolució de Catalunya.

«Una antologia de textos excel·lent, que omple un buit en el panorama de les obres disponibles fins ara. Un llibre útil i necessari per entendre com es va repetint la història si la mirem d’una manera global.» [M. Teresa Cabré, al pròleg]

Pompeu Fabra, Àngel Guimerà, Els Marges, Quim Monzó, Joan Maragall, L’Avenç, Antoni M. Alcover...

Els textos imprescindibles que han reivindicat la llengua catalana i la seva dignitat.

 

Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat.

Introducció de: Maria Teresa Cabré Castellví

Rudolf Ortega

Nascut a Barcelona el 1970, és llicenciat en Filologia Romànica. Ha treballat de corrector i assessor lingüístic en editorials i mitjans de comunicació, com ara Televisió Espanyola, el diari Avui i Catalunya Ràdio. Ha estat responsable lingüístic de COMRàdio, on es va ocupar de l’elaboració del llibre d’estil, i de l’edició catalana del diari Público. Ha impartit docència en el Postgrau d’Assessorament Lingüístic en els Mitjans Audiovisuals (2006-2010) en matèries de correcció d’informatius. Ha escrit diverses obres de divulgació de la llengua: Diccionari de futbol, Sense pèls a la llengua, Tinc un dubte i Tinc més dubtes (reeditats conjuntament com Tots els dubtes), La dèria del català i un capítol de l’obra col·lectiva Canvi d’agulles. Actualment és corrector de Quadern del diari El País, on escriu la secció setmanal «Brou de llengua».
@Rudolf_Ortega

Recull de premsa

El País - 24/10/2016

El matí de Catalunya Ràdio - 12/09/2016 - Minut 22.04

Núvol.com - 10/10/2016