L'esplendor de la Barcelona burgesa

Lluís Permanyer

(Tercera edició)

L'esplendor de la Barcelona burgesa

Afegir al cistell

Preu: 29,00€

Col·lecció: Catalunya en blanc i negre, núm. 8

ISBN: 978-84-96970-70-0

Nombre de Pàgines: 272

Mides: 23 x 28 cm

Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta

Data primera edició: Novembre del 2008

Compartir aquesta pàgina a:

L'esplendor de la Barcelona burgesa

Lluís Permanyer

(Tercera edició)

Lluís Permanyer és el gran coneixedor de la burgesia barcelonina i els moviments artístics, socials, culturals i polítics que va impulsar entre els segles XIX i XX
La gran esplendor social i artística de Barcelona
Amb la demolició de les muralles i la urbanització de l’Eixample, Barcelona va viure un període de transformació social i urbana sense precedents. Fins aleshores els barcelonins malvivien amuntegats als barris de Ciutat Vella, amb espais públics cada dia més reduïts i escassos serveis. Però el retorn d’indians enriquits a Amèrica i l’embranzida de la revolució industrial van comportar un augment notable de la classe burgesa, amb famílies d’industrials, comerciants i financers que es van situar en pocs anys al nivell de la vella aristocràcia.
Aquesta classe emergent va adoptar noves formes, més modernes i menys encotillades, en la seva vida privada i en les seves relacions socials. I l’Eixample, on constantment s’alçaven nous edificis que superaven en estil i comoditats els existents, va ser l’escenari on la burgesia barcelonina va rivalitzar en ostentació i singularitat. L’esclat del Modernisme va significar per a Barcelona un moment d’una brillantor artística gairebé renaixentista.
Pel que fa a les persones, el Liceu, l’Hipòdrom, els parcs d’atraccions o el passeig de Gràcia eren els llocs on exhibir l’última moda, iniciar relacions formals o, simplement, passejar i badar.

Lluís Permanyer
Nascut a Barcelona el 1939, és periodista. Escriu a La Vanguardia des del 1966, on és cronista de la ciutat. Ha estat guardonat amb els premis Luca de Tena, Ciutat de Barcelona, Pere Quart d’Humor i Sàtira, i Nacional de Periodisme. Col·labora a la SER i a BTV. És autor del llibret de l’òpera Spleen, del compositor Xavier Benguerel, estrenada a Barcelona, Girona i Frankfurt. També desenvolupa una intensa tasca de conferenciant. Ha publicat més de seixanta llibres, de gèneres ben diversos, sobre poetes (Sagarra, Brossa) i artistes (Miró, Tàpies, Dalí, Clavé), però especialment sobre la seva ciutat. Alguns dels editats darrerament són La Barcelona lletja i 1.000 testimonis sobre Barcelona.
Lluís Permanyer, guardonat amb el Premi Trajectòria 2012