Fora de lloc

Marta Cardona

Fora de lloc

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 22,50€

Col·lecció: Narratives, núm. 48

ISBN: 978-84-92758-74-6

Nombre de Pàgines: 480

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Fora de lloc

Marta Cardona

SEGONA EDICIÓ

Una emotiva història de superació personal. La força d'una dona catalana que emigra a l'Europa rica i avançada de mitjan segle XX.
Som al final dels anys cinquanta. Carregada de somnis i esperances, molt enamorada, la Maria es casa amb en Jaume. Als pocs dies emigren a Anglaterra contractats com a servei domèstic: ella d'assistenta, ell de xofer i mecànic. Comença així una lluita esgotadora per assolir l'estabilitat econòmica, familiar i sentimental.
Hauran de canviar de feina i de condicions de vida. Hauran d'adaptar-se a una societat estricta i distant, trampejant l'enyorança de tornar a Catalunya. Hauran de prosperar mentre la família creix amb fills i més fills. No serà fàcil per a la Maria acostar-se als seus somnis, ja que en Jaume pensa només en cotxes i en altres plaers. I ella haurà de dur, sola, abandonada, tot el pes de la família, sobrevivint en un país estrany, sense ajudes, contra tot i contra tots. Fora de lloc.
Marta Cardona debuta amb una novel·la que recrea magníficament l'Anglaterra dels anys cinquanta i seixanta, plena de detalls reveladors i suggerents de la vida quotidiana. La seva prosa llisca suau i natural, modulant amb mestria els sentiments i les emocions que fan de la Maria algú en qui moltes dones, sens dubte, es reconeixeran.
«Es necessitava fortalesa per viure en aquell país. Per als que hi naixien era el seu, però, per a ells, valia la pena?»

Ressenya a Huddersfield Examiner
Entrevista a L'Hora del Lector
Entrevista al Telenotícies de TV3
Ressenya a l'Avui
Article de Jordi Puntí a El Periódico
Ressenya al Time Out
Ressenya a l'Avui
Vídeo de la presentació al 3C
Recull de premsa de Fora de lloc
Ressenya a l'Avui


Marta Cardona

Va néixer a Reixac (Barcelona) l'any 1928. Va estudiar a l'Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi. L'any 1957 es casa i emigra a Anglaterra, on neixen els seus cinc fills. Al llarg de molts anys, amb ritmes variats, escriu i pinta, publica i exposa tant a Anglaterra com a Catalunya. Fora de lloc és la seva primera novel·la.

Una història particular, de Marta Cardona