Herbari i lepidopterologia

Josep Junyent

Herbari i lepidopterologia

Afegir al cistell

Preu: 16,90€

Col·lecció: Llibres de la frontera, núm. 5

ISBN: 978-84-96103-52-8

Nombre de Pàgines: 205

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Tapa dura

Data primera edició: Octubre del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

Herbari i lepidopterologia

Josep Junyent

Un esplèndid diàleg entre la paraula i la imatge. Josep Junyent i Rafart ha estat reconegut per la crítica catalana com un valor revelació de la poesia de final de segle XX.

«Herbari i lepidopterologia» és el fruit de la fusió de dues grans passions de Josep Junyent: el món natural i la poesia. S’hi inclouen els poemes, tots ells inèdits, que l’autor va dedicar a plantes, flors i papallones, acompanyats cada un d’ells per una il·lustració creada exclusivament per a aquesta edició pels artistes de «Quaderns de Taller». Juntament amb un recull de magnífics poemes, aquestes il·lustracions van més enllà de la funció merament il·lustrativa o bé estrictament didàctica. Cada poema de Josep Junyent ha originat una obra de creació personal, paral·lela a la creativitat mitjançant la paraula.
A més de la qualitat poètica i visual del llibre, «Herbari i lepidopterologia» serà de gran valor per als amants de la natura i la lepidopterologia, una disciplina que l’autor va investigar amb profunditat.

Josep Junyent i Rafart (Vic, 1930-1993)
Va ser capellà i intel·lectual compromès, membre actiu de moviments culturals i cívics. Fou soci fundador de la revista «Presbyterium», editor i director de «Quaderns de Pastoral» i col·laborador a «Quaderns de Vida Cristiana» i a diversos mitjans. Va publicar assaigs sobre filosofia, teologia i literatura catalana. El gruix de la seva poesia s’aplega en el volum «Obra lírica» (Columna, 1995), junt amb les seves traduccions. És també autor de les obres d’investigació «Jaume Colell i Bancells: les campanyes patrioticoreligioses» (Patronat d’Estudis Osonencs, 1990) i «Manuscrits verdaguerians de revelacions, exorcismes i visions» (Editorial Barcino, 1999).