La Barcelona de Cerdà

La càbala i la construcció de l’Eixample

F. Xavier Hernàndez Cardona i Mar H. Pongiluppi

La Barcelona de Cerdà

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 23,90€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-16139-80-4

Nombre de Pàgines: 120

Mides: 24 x 22,5 cm

Enquadernació: Tapa dura

Data primera edició: Novembre del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

La Barcelona de Cerdà

La càbala i la construcció de l’Eixample

F. Xavier Hernàndez Cardona i Mar H. Pongiluppi

Les sorprenents revelacions sobre la construcció de l'Eixample.

Ildefons Cerdà és l’artífex de la construcció de l’Eixample de Barcelona, la quadrícula urbana més famosa del món. Enginyer, urbanista, jurista, economista i polític, va ser un home polifacètic considerat un dels fundadors de l’urbanisme modern. Malgrat tot, va haver de passar gairebé un segle perquè es reconegués el seu llegat i alguns aspectes de la seva biografia ens són desconeguts encara avui dia.

Francesc Xavier Hernàndez Cardona, historiador, posa en context aquesta gran figura de la nostra història i ens introdueix en el sorprenent imaginari de l’enginyer. En el disseny de l'Eixample va recuperar el saber dels grans enginyers anteriors, i fins i tot va respectar la topografia romana. El factor sorprenent és com incorpora l’herència de la tradició maçònica i cabalística a l’Eixample, i com els seus deixebles i seguidors van continuar amb aquesta herència fins arribar a la Barcelona que avui dia coneixem.

“Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat”

 

F. Xavier Hernàndez Cardona i Mar H. Pongiluppi

Francesc Xavier Hernàndez Cardona. És historiador i catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona i autor de nombrosos treballs d’història militar.

Mar Hernàndez Pongiluppi. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i realitza escultures, maquetes i escenografies amb finalitats museogràfiques. També treballa en el camp de la il·lustració i la iconografia didàctica, principalment en reconstruccions hipotètiques, històriques i d’arqueologia virtual.

Recull de premsa

Terrícoles BTV - 05/12/2016

El Temps - 2/03/2016

Vilaweb - 28/12/2015

Llegir en cas d'incendi - 18/12/2015

Globedia - 13/12/2015

Nació digital - 13/12/2015

Ara - 13/12/2015