La Barcelona inquietant

...i les seves històries terrorífiques

Joan de Déu Prats

La Barcelona inquietant

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,50€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-15307-44-0

Nombre de Pàgines: 160

Nombre d'il·lustracions: 14

Mides: 14,5 x 21 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

La Barcelona inquietant

...i les seves històries terrorífiques

Joan de Déu Prats

La cara fosca i inquietant de Barcelona

Tapats per les notícies grandiloqüents, amagats entre el frenesí de l'activitat diària, qualsevol ciutat té personatges, llocs, històries i fets que conformen la seva cara fosca, sovint terrible i tenebrosa, sempre inquietant. Barcelona no n'és cap excepció.

Hi ha una Barcelona poc coneguda que, en moments de la seva història, ha produït desassossec i intranquil·litat —i que actualment encara en produeix. La seva geografia terrorífica és àmplia: cementiris, clavegueres, plagues, genocidis, bombardejos, presons, patíbuls, animals salvatges, castells macabres, sales de tortura...

En una ciutat tan enlluernadora que atrau milions de turistes, aquest llibre és una invitació perquè els nois d'entre 10 i 14 anys interessats en la història de Barcelona coneguin les seves ombres i els seus racons foscos.

 

Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat.

Il·lustracions de: Guillermo Capacés Ezquerra

Joan de Déu Prats

Nascut a Barcelona, va començar publicant a la revista El Jueves i en altres mitjans satírics, i va escriure guions televisius. Després va fer el triple salt mortal a la literatura infantil i juvenil. En aquest àmbit té publicats més de cent llibres, entre novel·les, contes i adaptacions, i ha estat traduït als principals idiomes: anglès, xinès, francès o castellà. Ha rebut diferents premis de literatura infantil i juvenil, com el Serra d’Or, i ha estat finalista del premi Barcanova amb la novel·la Nàufrag.

Per gent de pantaló llarg ha publicat, entre altres, el llibre de viatges Terra de Castells i tres volums sobre la ciutat comtal: Llegendes de Barcelona, Llegendes històriques de Barcelona i Barkeno, Bàrcino, Barcelona (Angle, 2014). Els seus últims títols són Girona, terra de mites i llegendes (Angle, 2015) i Llegendes de pescadors. L’humor, la poesia, l’originalitat i l’agilitat són característiques del seu estil narratiu.

Guillermo Capacés Ezquerra

Nascut el 1982, des de molt petit va quedar fascinat pel món del còmic i la il·lustració i va estudiar a l’Escola d’Art de Saragossa, la seva ciutat natal. El 2006, ja instal·lat a Barcelona, cursa estudis a l’Escola Joso. Amb la creació del fanzine Gato Negro és premiat al Saló del Còmic de Barcelona el 2010. Actualment compagina el còmic amb encàrrecs publicitaris i prepara diverses novel·les gràfiques, ben dispars entre elles.

Per a Angle Editorial ha il·lustrat els llibres Misteris de Barcelona per no dormir (2013) i Misteris de Catalunya per passar por (2016), tots dos de Sylvia Lagarda-Mata.

Recull de premsa

Barcelona Televisió - 02/01/2017