La ciutat d'abans de la guerra

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 9,95€

Col·lecció: La Barcelona d'ahir, núm. 6

ISBN: 978-84-16139-49-1

Nombre de Pàgines: 152

Mides: 19 x 24,5 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

Després de l’impuls urbanístic de l’Exposició Universal, entre 1930 i 1940 Barcelona s’exalta amb la proclamació de la República, abraça la modernitat i els avenços socials, viu un ambient tenyit de revolució i finalment pateix els estralls de la Guerra Civil. La ciutat d’abans de la guerra fa una radiografia excepcional d’uns anys, irrepetibles, que formen part de la nostra memòria col·lectiva: una dècada convulsa i extraordinària, que la ciutat viu intensament entre la pau i el conflicte, la modernitat i la tradició, la il·lusió i la derrota.

Joan Villarroya, Jordi Algué, Jordi Finestres i José Manuel Rúa

JOAN VILLARROYA FONT (Badalona, 1953). Doctor en Història i catedràtic d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona, és autor d’Els bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939) i Revolució i Guerra Civil a Badalona (1936-1939). És coautor de La repressió a la guerra i la postguerra a la comarca del Maresme (1936-1945), L’ocupació militar de Catalunya (març 1938-febrer 1939), Catalunya sota les bombes (1936-1939), Violència i repressió a la rereguarda de Catalunya (1936-1939), España en llamas. La Guerra Civil desde el aire i Atles de la Guerra Civil a Catalunya.

JORDI ALGUÉ SALA (Súria, 1977) Llicenciat en Història, ha treballat com a documentalista en editorials, audiovisuals i projectes museogràfics. Els seus darrers projectes giren al voltant de la memòria històrica. Ha dirigit el documental Transmissions. Memòries de Lluís Sala, col·labora amb Memòria.cat i és membre del grup «Exili, Deportació i Holocaust». També ha participat en el projecte «Perseguits i Salvats», sobre les xarxes d’evasió d’aliats i jueus durant la Segona Guerra Mundial i en la documentació del fons Francesc Boix.

JORDI FINESTRES (Manresa, 1974) És periodista. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació tant en premsa com a la televisió. Ha publicat més d’una vintena de llibres, la majoria dels quals centrats en història contemporània catalana com Josep M. Planes. Set trets al periodisme a la Rabassada i El Xalet de Puigcerdà, i història esportiva com El Barça en guerra; El cas Di Stéfano i El Barça segrestat, aquests dos últims amb Xavier G. Luque.

JOSÉ MANUEL RÚA FERNÁNDEZ (Ourense, 1976) És doctor en Història, investigador del Centre d’Estudis Històrics Internacionals (UB) i professor del Departament d’Història i Institucions Econòmiques (UB). És autor dels llibres Nacionalisme i món sindical a Catalunya (1974-1990) i, amb Andreu Mayayo i Paola Lo Cascio, Economía franquista y corrupción: para no economistas y no franquistas; a més d’editor de Pssst... Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975) amb Alberto Pellegrini.