La colla mata-degolla

Edward Gorey

La colla mata-degolla

Afegir al cistell

Preu: 9,90€

Col·lecció: El far, núm. 12

ISBN: 978-84-96970-63-2

Nombre de Pàgines: 64

Mides: 18 x 12 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Octubre del 2008

Compartir aquesta pàgina a:

La colla mata-degolla

Edward Gorey

SEGONA EDICIÓ
Un abecedari de nens morts que dóna calfreds, una tenebrosa obra mestra d’Edward Gorey, predecessor de Tim Burton
Traduccio de Jordi Puntí

Un abecedari tètric pels devots de l’humor negre: un llibre de dibuixos per a adults
Clar predecessor de Tim Burton, Edward Gorey va ser un dels autors i il·lustradors nord-americans més personals i originals de la segona meitat del segle XX. Paradigma del macabrisme i de l’estètica gòtica, és autor d’un centenar de llibres il·lustrats i ha il·lustrat obres d’autors tan reconeguts com Chesterton, H. G. Wells, Bradbury i Poe.
Durant molt de temps, els editors van rebutjar la seva obra per considerar-la políticament incorrecta i pel seu humor negre, absurd i morbós. Les seves creacions no van arribar al gran públic fins l’any 1972 quan l’editorial Putnam va publicar Amphigorey, un recull de les seves obres. Després d’això Gorey va ser elevat a la categoria d’autor de culte.
Angle Editorial presenta, per primer cop a Espanya, les obres soltes, tal com les va concebre el seu autor. Comencem amb La colla mata-degolla, en edició bilingüe.

Edward Gorey
Va néixer a Chicago l’any 1925 i va morir l’any 2000 a la seva casa de Cape Code, que ell mateix va batejar com a Elephant House. Va estudiar Belles Arts a la seva ciutat natal i Filologia Francesa a Harvard, i va treballar com a director artístic a l’editorial neoyorquina Doubleday. Per les nits es dedicava a la creació dels seus propis llibres. Va col·laborar com a il·lustrador a Squire, Vogue, The New Yorker o Playboy. La seva primera i peculiar mininovel·la, The Unstrung Harp (en preparació a Angle Editorial), va aparèixer l’any 1953.

Links d’interès
Animació del llibre
Web d'Edward Gorey
Crèdits de la sèrie Mystery