La infantesa a Catalunya

Josep M.Solé i Sabaté

La infantesa a Catalunya

Afegir al cistell

Preu: 29,00€

Col·lecció: Catalunya en blanc i negre, núm. 7

ISBN: 978-84-96970-07-6

Nombre de Pàgines: 320

Mides: 23 x 28 cm

Enquadernació: Tapa dura amb Sobrecoberta

Data primera edició: Octubre del 2007

Compartir aquesta pàgina a:

La infantesa a Catalunya

Josep M.Solé i Sabaté

Els lectors reviuran el seu particular jardí de les meravelles: uns anys feliços, màgics i irrepetibles.

De les èpoques de la vida, la infantesa és segurament la més bella, més intensa, més innocent. És durant aquests anys que obrim els ulls, descobrim l'entorn -família, objectes i paisatge- somniem i juguem… Les experiències viscudes des del naixement fins a l'adolescència contribueixen a formar inevitablement la nostra visió de món i la nostra personalitat. I ens omplen d'uns records que no oblidarem mai.
L'historiador Josep Maria Solé i Sabaté, que, a més d'haver estat infant, és un gran coneixedor del passat recent del nostre país, ens descriu com vivien les nenes i els nens a Catalunya fins als anys seixanta del segle XX: la carta als reis i els pastorets, les joguines i el cavall fort, les nines i la baldufa, el fang a les sabates i els genolls pelats, el pupitre a l'escola i la casa caritat, la platja i el circ, el pastís d'aniversari i els campaments, etc. Acompanyat d'una notable recerca fotogràfica procedent de prestigiosos arxius, amb imatges en blanc i negre, innoblidables i tendres, l'autor combina el seu reconegut bagatge d'historiador, directe, amè i compromès, amb els seus records personals.

Josep Maria Solé i Sabaté
Nascut a Miralcamp (Lleida) el 1950. Catedràtic d'Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat el primer director del Museu d'Història de Catalunya. Ha dirigit, escrit i coordinat diversos llibres sobre la història contemporània del nostre país, especialment sobre la guerra civil i la postguerra. És autor d'articles en publicacions nacionals i internacionals, a més de participar en diversos congressos mundials.
A més, ha conduït la tertúlia radiofònica "Postres de músic" i actualment dirigeix el programa "Els espais de la memòria, retrats de Catalunya" a Catalunya Ràdio, en què es repassen diferents episodis o anècdotes històriques que han contribuït a dibuixar l a societat catalana contemporània.

Josep M.Solé i Sabaté