La nació necessària

Llengua, secessió i democràcia

Joan Vergés Gifra

(Segona edició)

La nació necessària

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 18,00€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 67

ISBN: 978-84-15695-62-2

Nombre de Pàgines: 208

Mides: 14,5 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2014

Compartir aquesta pàgina a:

La nació necessària

Llengua, secessió i democràcia

Joan Vergés Gifra

(Segona edició)

Premi Ramon Trias Fargas d’Assaig Polític

 Els catalans disposem de ben pocs trumfos per tenir èxit en el procés sobiranista. No tenim armes, ni diners, ni ambaixades, ni aliats poderosos. Però tenim bones raons, raons morals. D’aquí prové la nostra força. És la força moral el que alimenta finalment la lluita del poble català. Per tant, hem de conservar-la i exercir-la tan bé com puguem.

Des d’aquest punt de vista, al llibre s’aborden tres qüestions: Quins són els millors arguments a favor de la política lingüística catalana? Quina és la millor justificació del dret a la secessió de Catalunya? Fins a quin punt podem afirmar que l’ideal democràtic juga a favor del dret a decidir dels catalans? En tots tres casos, l’autor arriba a la conclusió que el concepte clau és la idea de nació. Per això, en el llibre es fa també una crítica raonada de determinats pensadors antinacionalistes i es demostra que la seva posició és insostenible i ridícula.

La nació necessària és un assaig de filosofia política on s’identifiquen els millors arguments a favor de la causa catalana.

Joan Vergés Gifra

Joan Vergés Gifra (Banyoles, 1972).

Professor de filosofia política a la Universitat de Girona, consultor d’Humanitats a la UOC i traductor d’assaig. També ha estat professor associat de la UAB i la UPF i ha fet estades de recerca a Harvard i Oxford. A banda d'articles acadèmics, ha publicat el llibre Les esquerdes del liberalisme polític i és l'editor de Cons i neocons: el rerefons filosòfic.

Recull de premsa

El 3 de vuit - 07/10/2016

Premsa

Dossier de premsa