La pantera de les neus

Sylvain Tesson

La pantera de les neus

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 17,90€

Col·lecció: Inspira, núm. 82

ISBN: 978-84-18197-42-0

Nombre de Pàgines: 172

Mides: 13,8 x 21,3 cm

Enquadernació: Rústica

Data primera edició: Gener del 2021

Compartir aquesta pàgina a:

La pantera de les neus

Sylvain Tesson

Sylvain Tesson accepta la invitació del fotògraf Vincent Munier d’anar al Tibet a fotografiar la pantera de les neus, un animal llunyà i esquiu, del qual avui només viuen uns milers d’exemplars. Tesson ha viatjat incansablement pel nostre planeta al llarg de trenta anys, especialment pels territoris més despoblats i inaccessibles. Però fotografiar la pantera l’obligarà a esperar llargues estones en terrenys glaçats gairebé sense vida animal, a l’aguait d’un aleteig, d’una pedra que rodola, d’una ombra damunt la neu.

De l’experiència en naixerà un llibre sobre la fràgil bellesa natural, sobre la degradació del planeta, sobre l’insostenible ritme de vida actual. A la recerca de la pantera de les neus, imbuït d’una certa filosofia de l’espera i la contemplació, Tesson s’enfronta també a la mort de la seva mare i a altres pèrdues recents. I el que havia arrencat com una aventura viatgera deriva en una recerca espiritual, amb interrogants irresolubles i aforismes iŀ luminadors. Un antídot contra el desassossec contemporani.

«No tot havia estat creat per a la mirada de l’home. Les coses infi nitament petites ens escapaven a la raó, les infi nitament grans a la voracitat, les bèsties salvatges a l’observació.»

PREMI RENAUDOT

Traduït per: Jordi Martín Lloret

Sylvain Tesson

Sylvain Tesson Va néixer a París el 1972 i és geòleg de formació. Ha escrit noveŀ les, llibres de viatges, assaigs i llibres iŀ lustrats, basats sempre en els seus viatges d’aventures arreu del món. El 2009 guanya el Premi Goncourt i el Premi de l’Acadèmia Francesa amb Une vie à coucher dehors, i el 2011 el Premi Médicis d’Assaig amb Dans les fôrets de Sibérie.

Recull de premsa

Vilaweb - 09/01/2020

El País - 29/11/2020