La vida feliç

Sèneca

(Tercera edició)

La vida feliç

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 11,00€

Col·lecció: El far, núm. 15

ISBN: 978-84-17214-09-8

Nombre de Pàgines: 104

Mides: 12 x 18 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Maig del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

La vida feliç

Sèneca

(Tercera edició)

Quin és el camí que tot home ha de seguir per ser feliç? Què és o, en tot cas, com es pot definir aquesta felicitat? Aquestes dues qüestions es formulen i es desgranen en La vida feliç, un dels tractats morals clau dins l’obra filosòfica de Sèneca.

La vida feliç parteix de la idea que l’home feliç és aquell que viu d’acord amb les regles de la natura, i que sap trobar el just equilibri entre la virtut i el plaer.

Aquest breu opuscle recull, amb força i originalitat, moltes de les qüestions cabdals de l’ètica antiga: la relació entre plaer, virtut i felicitat, el paper social del filòsof, o el sentit del procés de reflexió.

Els plantejaments de Sèneca, filòsof de gran influència en el pensament i la cultura occidentals, ressonen encara dos mil·lennis més tard tot il·luminant les consideracions que nombrosos pensadors moderns, des del Dalai Lama fins a Zygmunt Bauman, han anat recollint i formulant, des d’altres perspectives, buscant respostes als secrets de la felicitat.

Un tractat moral clàssic sobre la millor manera d'encaminar-nos cap a la felicitat. Una obra plenament vigent.

Traduït per: Núria Gómez Llauger

Introducció de: Núria Gómez Llauger

Sèneca

Sèneca i la filosofia moral
Luci Anneu Sèneca (4 aC – 65 dC) va néixer a Corduba (l’actual Còrdova), a Hispània. De jove, però, el portaren a Roma per estudiar-hi gramàtica i retòrica. Anys més tard, esdevingué un reconegut polític, filòsof i dramaturg, home de gran poder i influència en aquest primer segle de l’Imperi romà. La mort li arribà l’any 65, quan el van acusar d’estar implicat en la conspiració de Pisó (un complot per matar l’emperador Neró) i fou obligat a suïcidar-se. La seva producció filosòfica pren la forma d’epístoles i tractats morals que posen èmfasi sobretot en les qüestions que afecten el dia a dia com a base per resoldre els problemes de la vida i assolir la felicitat.