La vida quotidiana a pagès

Llorenç Ferrer i Alòs

La vida quotidiana a pagès

Afegir al cistell

Preu: 34,90€

Col·lecció: Catalunya en blanc i negre, núm. 12

ISBN: 978-84-15307-37-2

Nombre de Pàgines: 192

Mides: 23 x 28 cm

Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta

Data primera edició: Novembre del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

La vida quotidiana a pagès

Llorenç Ferrer i Alòs

A pagès totes les feines de la família s’organitzaven al voltant de l’explotació principal, però sempre hi havia altres activitats necessàries: conservar els aliments, aconseguir aigua i llenya, anar al mercat, elaborar pa... Totes aquestes tasques quotidianes ocupaven bona part del dia i també calia reservar temps per participar en les festes i celebracions de l’entorn.

Amb fotografies que il·lustren, sobretot, el primer terç del segle xx, La vida quotidiana a pagès pretén oferir una visió inèdita de la vida rural, posant de relleu expressions culturals, festives i familiars, avui sovint oblidades, tot i que era en aquestes expressions on el tarannà de la gent es manifestava. Era allà on la vida real bategava.

Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Llorenç Ferrer i Alòs

Va néixer a Navarcles (Bages) el 1957. Es va doctorar en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i actualment és catedràtic d’aquesta universitat. Els seus camps de recerca i d’estudi s’han centrat en la història agrària, els sistemes familiars i la industrialització.

Entre els nombrosos llibres publicats destaquen Pagesos, rabassaires i industrials a la Catalunya Central (segles XVIII i XIX) (1987), Masies i cases senyorials al Bages (1996), La vinya al Bages. Mil anys d’elaboració de vi (1998), Masies de Catalunya (2003), Hereus, pubilles i cabalers. El sistema d’hereu a Catalunya (2007), La Catalunya rural, abans i ara (2009), Sociologia de la industrialització. De la seda al cotó a la Catalunya Central (2011), Eines i feines de pagès (2013) i Eines i feines dels oficis (2015).

Ha publicat també diversos articles en revistes de prestigi nacionals i internacionals. És membre del grup de recerca Treball, Institucions i Gènere de la Universitat de Barcelona.

Recull de premsa

Pànxing Cerdanya - 09/11/2017