La vida rural a Catalunya

Llorenç Ferrer

La vida rural a Catalunya

EXHAURIT

Preu: 29,00€

Col·lecció: Catalunya en blanc i negre, núm. 1

ISBN: 978-84-88811-91-2

Nombre de Pàgines: 226

Mides: 23 x 28 cm

Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta

Data primera edició: Desembre del 2002

Compartir aquesta pàgina a:

La vida rural a Catalunya

Llorenç Ferrer

Fa poques dècades en el camp català encara es llaurava amb cavalls, se segava amb dalla i es batia amb mules. Els canvis tecnològics i les noves formes de vida han abandonat tot aquest món en el calaix dels records, però també, afortunadament, l'han deixat fixat en els clixés fotogràfics.
La vida rural a Catalunya mostra aquest món rural que s'ha perdut. I ho fa en totes les seves facetes (per tipus de conreus i usos del camp) i intentant abastar tot el territori: des de l'alta muntanya pirinenca fins al Delta de l'Ebre, des de les fèrtils terres de la Garrotxa fins a les feixes costarudes del Priorat, des de les vinyes delPenedès als oliverars de les Garrigues, passant per la majoria de comarques catalanes. Però el llibre reflecteix, sobretot, la vida dura i abnegada de la gent del camp, els seus hàbits, els seus rituals, les seves tradicions ancestrals. Tot això en un llibre inèdit pel seu abast temàtic i territorial.


Llorenç Ferrer

Llorenç Ferrer i Alòs
Va néixer a Navarcles (Bages) el 1957. Es va doctorar en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i actualment és professor titular d'aquesta universitat. Els seus camps de recerca i estudi s'han centrat en la història agrària, els sistemes familiars i la industrialització. Entre els nombrosos articles i treballs publicats destaquen Pagesos, rabassaires i industrials a la Catalunya Central (segles XVIII i XIX) (1987), Família i canvi social a la Catalunya Contemporània (1994). Masies i cases senyorials al Bages (1996), La vinya al Bages. Mil anys d'elaboració de vi (1998) i Genealogia, família i patrimoni: els Heras d'Adri (2001). Ha col·laborat en les revistes Recerques, Estudis d'Història Agrària, L'Avenç, Revista de Demografía Histórica, Quaderni Storici i The History of the Family, entre d'altres, i ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals.