L'ascensor

L'arribada al poder dels altres catalans

Andreu Farràs i Pere Cullell

L'ascensor

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 19,50€

Col·lecció: El fil d'Ariadna, núm. 31

ISBN: 978-84-96970-89-2

Nombre de Pàgines: 264

Mides: 14 x 23 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Abril del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

L'ascensor

L'arribada al poder dels altres catalans

Andreu Farràs i Pere Cullell

Una radiografia del poder polític, empresarial i cultural a Catalunya exercit pels «altres catalans»
«Aún es pronto para que un charnego presida la Generalitat», va dir Jordi Sevilla el juny del 2006, referint-se a José Montilla. Han passat poc més de dos anys i José Montilla és president de la Generalitat de Catalunya. Com ell, polítics, empresaris i intel·lectuals no nascuts a Catalunya han triomfat en les seves iniciatives. Funciona l’ascensor social català?
Els autors, mitjançant una exhaustiva documentació i entrevistes personals, ens apropen a les històries d’èxit de personatges com ara Celestino Corbacho, Manuel Bustos, Joan Ridao, Alberto Fernández Díaz, Isak Andic propietari de Mango.. i ho alternen amb una revisió sociològica de la Catalunya d’avui. Tot això amb un estil periodístic àgil i punyent que sap despertar la curiositat del lector i guiar-nos per l’ascens social (en alguns casos no exempt de polèmica) d’aquells que Paco Candel va batejar per sempre com «els altres catalans».COMPRA L'ASCENSOR EN E-BOOK

Andreu Farràs i Pere Cullell

Andreu Farràs (Barcelona, 1959)
Redactor en cap d’El Periódico de Catalunya i professor de Periodisme de la UAB. A més dels dos llibres escrits amb Pere Cullell el 1998 i el 2001, va publicar amb Toni Soler la biografia Roca l’últim segon (1996). Guionista del documental El 23-F des de dins, emès per TV3, guanyador d’un premi Ondas al 2001, i director de Barcelona: ciutadans en temps de guerra, sèrie emesa per BTV, premi Miramar de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona al 2006. Col·labora en diferents mitjans audiovisuals.

Pere Cullell (Sabadell, 1962)
Periodista free-lance. Ha treballat a premsa diària, setmanaris, ràdio i televisió, en gabinets de premsa (Generalitat i Fòrum de les Cultures) i com a professor universitari. Ha publicat, entre d’altres, El 23-F a Catalunya i L’oasi català —ambdós amb Andreu Farràs—, Què direu de mi? Jordi Pujol vist pels seus contemporanis i Ja som aquí. Històries del tripartit. Va ser protagonista de la sèrie La zona fosca, a TV3. Actualment és subdirector de La Porteria, a BarcelonaTV i col·labora a RAC1, Catalunya Ràdio i l’Avui.