Lectures per a minuts

Hermann Hesse

(Tercera edició)

Lectures per a minuts

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 9,50€

Col·lecció: El far, núm. 8

ISBN: 978-84-17214-10-4

Nombre de Pàgines: 144

Mides: 12 x 18 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Juliol del 2007

Compartir aquesta pàgina a:

Lectures per a minuts

Hermann Hesse

(Tercera edició)

Lectures per a minuts és més que un llibre. És un tresor que condensa l’essència de Hermann Hesse, gran novel·lista i pensador del segle XX. Els fragments, organitzats temàticament, resumeixen la filosofia, la vida i l’obra de l’escriptor alemany. Hesse se’ns manifesta com una ment combativa, alternativa i profunda. La seva grandesa es basa en una ètica, una rabiosa fe en l’humanisme i el compromís estètic. No és estrany, doncs, que Hesse esdevingués guia espiritual de la Generació Beat de Jack Kerouac i, més tard, fos redescobert per la contracultura dels anys 60.

El lector d’avui quedarà sorprès per la modernitat i vigència de les reflexions sobre política, religió, societat, art, amor, etc. Temes que Hesse analitza des de diferents polaritats, sense por a caure en la contradicció –perquè, en el fons, l’ésser humà creix amb la incertesa.

«No és pas el virtuosisme el que distingeix les reflexions d’aquest recull, sinó autenticitat. Són el resultat de conflictes viscuts, són genuïnes.» [Volker Michels]

La condició humana a través dels ulls de Hermann Hesse.

Epíleg i selecció de Natza Farré. Traducció d’Anna Soler Horta.

Traduït per: Anna Soler Horta

Hermann Hesse

Hermann Hesse, l’escriptor alemany més llegit i traduït del segle xx

Nascut el 1877, és escriptor, poeta i filòsof d’origen alemany. El 1911 un viatge a l’Índia l’endinsa en la riquesa de les filosofies orientals, experiència que tindrà un gran impacte en la seva visió de món. L’any 1912 s’estableix a Suïssa des d’on exerceix una posició crítica amb la Primera Guerra Mundial i amb l’Alemanya de la postguerra. A causa d’aquesta postura agosarada, contra l’ús de la força bruta i l’extremisme emergent, és víctima d’una campanya de demonització.

Hesse construeix la seva filosofia a partir d’un esperit fortament crític, alternatiu i pacifista. El 1946 rep el Premi Nobel de Literatura. És autor de les novel·les Siddhartha (1922), adoptada com a guia espiritual de la Generació beat, i El llop estepari (1927), una diatriba contra el militarisme. Mor el 1962, amb 85 anys, a Suïssa.